Harald Wester, Alfin izvršni direktor, je na avtomobilskem salonu v Los Angelesu potrdil, da junija 2015 načrtujejo prihod novega vozila. Žal ni želel razkriti, katero izmed napovedanih vozil pripravljajo, vendar lahko na podlagi dosedanjih govoric pričakujemo prihod limuzine s pogonom na zadnji kolesni par.

Prihod srednje velike limuzine so potrdili tudi viri znotraj Alfe Romeo, ki so za Autonews razkrili, da se bo novo vozilo po velikosti uvrščalo med BMW-jevo serijo 3 in serijo 5. Nova limuzina s kodnim imenom 952 bo naslednik priljubljenega modela 159, ki so ga prenehali izdelovati v letu 2011. Po nekaterih podatkih naj bi Alfa Romeo za nov model uporabila drugo ime, saj naj bi oznaka Giulia ostala rezervirana za drug model vozila.

Kot smo že pisali, Alfa Romeo po ambicioznem načrtu izvršnega direktorja skupine FCA Sergia Marchionneja napoveduje številne nove modele do konca leta 2018 in dvig prodaje s 74.000 enot na 400.000 enot do leta 2018.

V tem času naj bi pri italijanskemu proizvajalcu začeli z razvojem treh od skupnoosmih načrtovanih vozil. Drugi naj bi bil srednje veliki športni terenec podobne velikosti kot Audijev Q5 in tretji limuzina z vrha ponudbe, ki se bo uvrščala med BMW-jevo serijo 5 in serijo 7. Večji terenec bo na ceste zapeljal proti koncu načrtovanega obdobja.

Nova limuzina bo imela ključno vlogo pri napadu na ameriški trg, kjer Marchionne načrtuje do leta 2018 dvig prodaje na 150.000 prodanih vozil.