Ford je v Detroitu predstavil povsem novi model GT, ultrazmogljivi superšportnik, s katerim bodo prišle do izraza tehnološke prednosti vrhunskega motorja EcoBoost®, napredka na področju aerodinamike in uporabe lahkih ogljikovih vlaken.

GT je eden od več kot 12 novih Fordovih športnih modelov, ki bodo naprodaj do leta 2020. V čedalje obsežnejši paleti Fordovih športnikov se bo pridružil modelom Focus RS, F-150 Raptor, Shelby GT350 in GT350R.

Povsem novi superšportnik GT ima pogon na zadnji kolesi, sredinsko nameščen motor in aerodinamično karoserijo dvovratnega kupeja. Poganja ga najzmogljivejši proizvodni motor EcoBoost doslej – EcoBoost V6 naslednje generacije z dvojnim turbopolnilnikom, ki razvije več kot 440 kW (600 KM) moči. Ford GT je v veliki meri izdelan iz lahkih materialov, vključno z ogljikovimi vlakni in aluminijem, kar mu omogoča izjemno hitro pospeševanje in vodenje ob varčnejši porabi goriva.


Proizvodnja se bo začela konec naslednjega leta, GT pa bo na ceste izbranih globalnih trgov zapeljal ob 50. obletnici trojne zmage dirkalnikov Ford GT na dirki 24 ur Le Mansa leta 1966.