V drugi polovici leta 2015 bo v osebna vozila znamke Opel uveden sistem Opel OnStar. Sistem predstavlja naslednjo stopnjo omreženja in povezljivosti v avtomobilih v Evropi.

V ZDA, Kanadi, Kitajski in Mehiki že danes približno sedem milijonov uporabnikov uporablja številne mobilne storitve in storitve pomoči v sili na osnovi internetne Wi-Fi vstopne točke.

»Z Opel OnStar bo vožnja z avtomobilom varnejša in bolj sproščena,« napoveduje dr. Karl-Thomas Neumann. Sistem Opel OnStar je namreč izjemno zanesljiv in zagotavlja vsestransko podporo, vključno z nujno pomočjo voznikom na cesti, 24 ur na dan, 365 dni na leto. Vedno in povsod je namreč je namreč uporabniku zagotovljen svetovalec. V primeru, da se v avtomobilu sproži varnostna zračna blazina, pa se bo delovanje sistema zažene samodejno.

Sistem zagotavlja tudi stalen pretok informacij o delovanju avtomobila. Preko aplikacije za pametne telefone Opel OnStar lahko uporabnik sledi podatkom o tlaku v pnevmatikah, kakovosti in količini olja v motorju ter še marsičem drugem. Tudi zaklepanje in odklepanje vozila je mogoče upravljati s pomočjo aplikacije pametnega telefona. OnStar pa se ob kraji avtomobila prelevi v ‘tesnega sodelavca policije’, ki pomaga odkriti lokacijo vozila. Funkcije avtomobilske diagnostike prav tako večajo uporabno vrednost sistema. Opel OnStar ob tem pošilja mesečna poročila o delovanju vozila, z najbolj relevantnimi podatki. Ob tem omogoča tudi diagnostiko avtomobila s pomočjo preprostega pritiska na stikalo.

S sistemom Opel OnStar bodo avtomobili znamke postali zmogljive mobilne Wi-Fi vstopne točke. Z njimi bo mogoče povezati do sedem mobilnih naprav, s katerimi bodo potniki preko družbenih omrežij v nenehnem stiku z družino in prijatelji. Povezava bo omogočala uporabo priljubljenih storitev pretočnih vsebin za gledanje filmov, televizijo, ponujala bo vsestransko podporo za igranje iger ter ob tem omogočala še marsikaj drugega. Voznik bo lahko s pomočjo sistema ob postanku iz avtomobila opravljal delo, kot iz lastne pisarne.