Predstavitev najnovejšega člana prerojene in precej razširjene družine razreda S popolnoma sovpada s “praznovanjem” 50. rojstnega dne, najbolj slavnega Pullmana izmed vseh, Mercedes-Benza 600 iz leta 1965.

Ob njegovi najnovejši inkarnaciji se s slabimi petimi metri in pol, zdi Mercedes-Maybach S500 oziroma S600 zdi precej majcen saj Pullman v dolžino meri kar 6499 milimetrov, poleg tega pa je tudi 10 centimetrov višji od običajnega Maybacha. Pullmanovo medosje meri kar 4418 milimetrov, kar je približno dolžina nove limuzinske Mazde 3. Vse to pomeni nepredstavljivo udobje za štiri žepov polne potnike, ki si sedijo nasproti v ogromnih električno nastavljivih foteljih, na voljo pa jim je tudi TV zaslon velikosti 18.5 palca. Potniki imajo jasno preko monitorjev tudi vpogled v zunanjo tepmeraturo, hitrost, čas in datum, razveseljuje pa jih vrhunski zvočniški sistem znamke Burmester.

Notranjost je praktično v celoti izdelana iz usnja, Nemci pa kupcev puščajo nešteto možnosti individualizacije. Pod pokrovom Pullmana je nameščen Mercedesov 6.0-litrski dvanajstvaljni “twin-turbo” s kar 530 KM in 830 Nm navora. Prodajati ga bodo začeli v začetku prihodnjega leta, cene pa se bodo gibale med 500 in 570 tisoč evri.