Novi MINI se blešči, kjerkoli se pojavi, vendar ga posebne značilnosti opreme Chrome Line Exterior Deluxe sedaj končno spreminjajo v pravega vpadljivca, ki se mu je nemogoče upreti. Že desetletja se kromirane površine uporabljajo na sprednjih in zadnjih lučeh, okoli ledvičke ter na ostalih tipičnih oblikovnih elementih: prvič pa je ta značilnost razširjena na celotno karoserijo. Učinek je prepričljiv v trenutku: s Chrome Line Exterior Deluxe MINI celovito odraža estetsko ozaveščenost znamke in njenih privržencev.

Ekskluzivne značilnosti dodatne opreme razvite posebej za trivratnega MINI bodo prvič predstavljene skupini izbranih gostov 1. aprila 2015. Iz varnostnih razlogov MINI opozarja fotografe, ki se želijo udeležiti dogodka, da bo obvezna uporaba sončnih očal ter da je zaradi odsevov prepovedano fotografiranje z bliskavico.

Posebna oprema Chrome Line Exterior Deluxe je konsistentno nadaljevanje oblikovanih principov, ki se uporabljajo že vse od lansiranja klasičnega Mini leta 1959. Krom kot utelešenje unikatnih vizualnih detajlov je del tradicije MINI tako dolgo kot značilni go-kart občutek in sredinski instrumenti v potniški kabini. Sofisticiran lesk usmerja pozornost na tiste oblikovne elemente, ki so tipični za MINI že desetletja in zaradi česar je MINI original v premium segmentu majhnih vozil. Vendar od lansiranja najnovejše generacije MINI ni več dovolj, da se poudarja zgolj individualne komponente. MINI je končno dosegel status popolnoma integriranega umetniškega dela. Zato je logično, da je potrebno celotnemu vozilu dati možnost kromirane zunanjosti v sklopu dodatne opreme.

Nova dodatna oprema bo vplivala tudi na proizvodni proces v tovarni MINI v Oxfordu v Veliki Britaniji. Luči v halah se bodo avtomatsko zameglile med proizvodnjo novega trivratnega MINI s Chrome Line Exterior Deluxe. Ob tem bo delovna hitrost tekočega traku zmanjšana, da si bodo lahko zaposleni ogledovali svoje obleke in frizure v odsevu MINI karoserije.