Konceptno vozilo Citroën Aircross bo premierno predstavljeno na avtomobilskem salonu v Šanghaju. Ta nadvse simbolična odločitev je bila sprejeta zaradi pomembnosti kitajskega trga za Citroën (25 % prodaje in največji trg znamke).

V času, ko Citroën proslavlja svoje 50-milijonto prodano vozilo od nastanka znamke pred 95 leti do danes, razkriva novo konceptno vozilo izzivalnega, kreativnega in drznega videza.

Citroën Aircross, ki s svojo dolžino 4,58 metra spada že v zgornji razred kompaktnih SUV-ov želi prepričati s pretočnimi in po sklopih razporejenimi površinami, ki poudarjajo nadzorovano grafično obliko in prefinjenimi oglatimi površinami. Karoserija je videti kot lebdeča ploskev, ki povsem naravno sloni na kolesih velikih dimenzij  (22”) zasnovnih pri Continentalu. Zunanji elementi so povzeti po že videnih detajlih (luči C4 Picasso, air bump Cactus)…

citroen aircross not

V notranjosti je vse usmerjeno v dobro počutje telesa in duha. Poleg fizičnega udobja, ki ga nudijo široki in udobni sedeži, pa ta občutek dodatno obogatijo na otip prijetni materiali ter kombinacija svetlih in živahnih barvnih odtenkov. Izčiščene linije na vseh površinah nakazujejo na prostornost, medtem ko geometrične oblike poustvarijo urejeno notranjost brez odvečnega materiala. Vse površine so estetsko dovršene in funkcionalne.

Pogonu služi bencinski motor z notranjim zgorevanjem, ki deluje v kombinaciji z elektromotorjem, nameščenim na zadnji premi vozila ter razvije 70 kW (95 KM) moči in 200 Nm navora. Električni motor napajajo litij-ionski akumulatorji, ki se v zgolj treh urah in pol napolnijo prek domače električne vtičnice (16 A). Deluje skupaj z bencinskim motorjem 1.6 THP, ki razvije 218 konjskih moči (160 kW) in 275 Nm navora.

citroen aircross zad

TEHNIČNI PODATKI

Mere

Dolžina: 4,58 m

Širina: 2,1 m

Višina: 1,80 m

Medosna razdalja: 2,80 m

 

Hibridni pogonski sklop plug-in

Bencinski motor 1.6 THP: 165 kW / 275 Nm

Električni motor na zadnji premi: 70 kW/ 200 Nm

Način ZEV: 50 km avtonomije