Najpopularnejši Hondin model v Evropi je z modelnim letom 2015 doživel prenovo. Prenovljena sta tako petvratna kombilimuzina kot kombijevski Tourer. Kombilimuzina bolj, Tourer malce manj.

Nove so seveda prednje luči obogatene z LED obrobami, nov je prednji odbijač in rahlo je spremenjena maska. Prav tako je nov zadnji odbijač in zadnje luči svetijo v LED tehnologiji. A le pri kombilimuzinski različici. Tourer ja zadaj ostal identičen.

Potrudili so se nekoliko izboljšati aerodinamiko, izboljšali so zvočno izolacijo, dodelali vzmetenje, izpopolnili volanski mehanizem (krmiljenje) ter nadgradili stabilizacijski VSA, da sedaj še bolje skrbi za varnost v ovinkih. Med drugim so izboljšali tesnjenje pokrova motorja, spremenjen pa je tudi zadnji spojler (HB).

1VK_0444wa wp

Paleta opremskih paketov se je s štirih (Comfort, Sport, Lifestile, Executive), povečala na pet (za dodatni Elegance), novi paket Sport pa je na voljo le s kombilimuzinsko različico. Je nadgradnja drugega nivoje Elegance, poudarja športni videz in vsebuje dvopodročno klimatsko napravo, tipalo brisalcev / žarometov, 17-palčna alu platišča, alu stopalke, zatemnjene zadnje šipe, Honda Connect sistem in kamero za vzvratno vožnjo.

Seveda je veliko poudarek tudi na novih tehnologijah za zabavo in povezljivost s svetom. Z izjemo osnovnega paketa Comfort imajo Connect vsi modeli že serijsko. Tako tudi velik zaslon na dotik. Temelji na sistemu Android in v povezavi s pametnim telefonom omogoča tudi povezljivost v internet. In glede na to kaj vse že ponujano pametni telefoni danes možnosti res ne bo zmanjkalo. V najvišjem paketu opreme pri Hondi dodajo tudi navigacijo Garmin, ki zna komunicirati v slovenskem jeziku in pokriva kartografijo kar 40 evropskih držav. Poleg tega še pet let skrbijo za brezplačno nadgradnjo.

Poleg izgleda in opreme avtomobilov je malce prenovljen tudi cenik. In to malce navzgor. Osnovni petvratni Civic (1,4) stane 18,970 evrov, z 1.8-litrskim motorjem 21,020, z dizlom (1,6) pa 22.520 evrov. V Tourerju najmanjšega motorja na ponujajo, zato osnovni (1,8) stane 21,990 evrov, z dizlom pa ni osnovnega paketa in se začne pri peketu Elegance (25.040 evrov).

Cenik Civic HB;   Cenik Tourer

 

1VK_0473ac wp