Ibiza je v Španiji predstavila svoje nove čare. Na novinki so nekoliko spremenjene luči z LED vstavkom, tu so nova 16- in 17-palčna kolesa in dve novi barvi, Moonstone Silver in Chilli Red. Enako je tudi v notranjosti, novi so volan, zračniki, merilniki in radio, mehkejši materiali pa nekoliko dvigujejo nivo modela.

Seat bo pri Ibizi in sicer 3- in petvratni ter karavanu omogočil tudi nekaj individualizacije z Color Packs in dvobarvnimi kolesi, med tehnične novosti pa so dodali zaznavanje utrujenosti voznika in sistem za preprečevanje naleta. Tu je novi hišni infotainment s povezljivostjo vseh zunanjih naprav in podporo DAB digitalnemu radiu, Seatov Sound System pa ima šest zvočnikov, sub in ojačevalec.

V smislu motorja bo Ibiza na voljo s trivaljnim litrašem s 55 kw (75 KM), z dodatkom turba pa še 70 kW (95 KM) in 81 kW (110 KM). Tu bo še 1.4 TSI s 110 kW (150 KM) in 250 Nm navora in tehnologijo deaktivacije cilindrov. Pri dizlih imamo tri primerke s 55 kW (75 KM), 66 kW (90 KM) in 77 kW (105 KM). Šeststopenjski menjalnik je standarden, pri močnejših dizlih bo na voljo tudi šeststopenjski DSG.