General Motors slovesno obeležuje izjemen proizvodni dosežek. Od ustanovitve družbe leta 1908 je namreč kupcem na vseh koncih sveta izročil že več kot 500 milijonov vozil. Razen njih ni avtomobilskega izdelovalca, ki bi se lahko postavljal s tovrstnim dosežkom.

Opel, s tradicijo bogata blagovna znamka med znamkami skupine, je pri tem igrala pomembno vlogo. Nemški izdelovalec je namreč doslej izdelal 68 milijonov vozil, od tega večji del v matični tovarni v Rüsselsheimu, kjer je bil tudi obeležen ta izjemen mejnik v zgodovini družbe.

V okviru slovesnosti so bili v zgodovinsko okolje garaže Opel Classic Car na večerjo s člani uprave družbe povabljeni najbolj zvesti kupci znamke. Mednje je sodila tudi Anna Katharina Dionysius iz nemškega Riedstadta, ki je ob ogledu proizvodnje avtomobilov doživela veliko presenečenje. Kot zvesti, dolgoletni lastnici številnih Oplov ji je predsednik Opla dr. Karl-Thomas Neumann neposredno s tekočega traku, kot posebno slavnostno darilo, predal Opel Zafiro Tourer, ki jo je pred kratkim naročila.

opel Gm 500mio-avto wp