Na slovenske ceste je zapeljala četrta generacija Fiat Dobla, ki bo ponujal kar štiri karoserijske različice – Cargo, Combi, WorkUp, šasija s kabino, plus dve višini strehe in dve medosni razdalji vozila. Tovorni prostor je dolg 182 cm v različicah s kratko medosno razdaljo in 217 cm v različicah z dolgo medosno razdaljo, ki merijo v širino 171 cm in v višino 130 oz. 155 cm, če gre za različico s povišano streho. Razdalja 123 cm med notranjima blatnikoma omogoča prevažanje dveh europalet.

Večjo uporabnost prinaša nova vsestranska sprednja klop s tremi sedeži ter s prostornim predalom pod klopjo. Sredinski sedež je zložljiv in se lahko uporablja kot naslon za roko ali odlagališče dokumentov. Zložljiv je tudi drugi sovoznikov sedež in s tem omogoča prevoz daljšega tovora. Poleg praktičnih novosti se novi Doblo pohvali še z novima multimedijskima vmesnikoma. Poleg običajnega sistema, ki ima TFT zaslon in nekaj priboljškov, je tu še Uconnect s 5-palčnim zaslonom na dotik, Bluetoothom, digitalnim radijskim signalom in USB vmesnikom. Omeniti velja še,  da je Doblò Cargo na voljo z inovativnim modulom Gateway. Gre za napravo, ki je nameščena neposredno v vozilo in deluje kot vmesnik z omrežjem v vozilu ter omogoča zbiranje podatkov o stanju vozila, ki so na voljo v obliki FMS (sistem za upravljanje voznega parka).

Doblo je v Sloveniji na voljo s šestimi motorji, trije dizelski z razponom moči od 66 do 99 kW, dva bencinska z močjo 95 kW in 120 kW ter gospodarna različica v bencinskega motorja s plinom. Vstopni model Dobla je ocenjen na 11.110€, najhitrejši dostavnik ponudbi pa vas bo stal vsaj 18.130€.

doblo cargo 2

doblo cargo 3

doblo cargo 4

doblo cargo 5