Alfa Romeo je v Areseju predstavila naslednico modela 159, model Giulia. Na premierni predstavitvi so predstavili najmočnejšo izvedenko Giulie z legendarno štiriperesno deteljico Quadrifoglio, ki jo poganja 3-litrski turbobencinski motor V6 s kar 510 ‘konji’ in z mesta do 1000 km/h pospeši v 3,9 sekunde. 

K dobri legi na cesti pripomore enakomerna razdelitev mase med prednjo in zadnjo premo in namestitev vseh težkih komponent med njiju. Zadnja prema je seveda večvodilna, prednja pa je opremljena z dvema trikotnima vodiloma. Inženirji so se potrudili, da so kar se da veliko dela prepustili mehaniki in jo le zmerno podprli z elektronskimi dodatki. Izdatna je bila tudi raba aluminija in kompozitne plastike. Karoserije se lahko pohvali z odlično aerodinamiko, ki služi tudi potiskanju avtomobila k podlagi, prenovljen pa je tudi vmesnik Alfa DNA.

Kot pravijo pri Alfa Romeu, so si oblikovalci nove Giulie prizadevali, da bi ustregli trem zahtevam: občutku za razmerja, preprostosti in skrbi za kakovostno zunanjost. Ker so motor in mehanski deli vgrajeni med obe premi, ima Guilia zelo kratke previse nad kolesi, dolg pokrov motorja in prednje blatnike, nazaj umaknjeno potniško kabino in mišičast zadek, ki nakazuje na zadnji pogon. Giulii so namenili najdaljšo medosno razdaljo v njenem razredu, ki kljub kompaktnim zunanjim meram zagotavlja veliko prostora za potnike. Kabina je preprosta in, kot pravijo, se kot dobro ukrojena obleka osredotoči okoli voznika.


Alfa Romeo je hkrati z novo Giulio predstavil tudi prenovljeni logo znamke, ki v posodobljeni podobi vsebuje oba nepogrešljiva simbola znamke: lombardski križ in kačo milanske renesančne dinastije Viscontijev.

150624_Alfa_Romeo_Giulia_HP3

alfa-giulia-2015-002