Dvajset let po predstavitvi Renaulta Méganea, katerega so doslej po vsem svetu prodali več kot 6,5 milijona primerkov, Renault posodablja jedro svoje ponudbe in razkriva novi Mégane, ki je že četrti s tem imenom.

V segmentu z obilico resnih tekmecev novi Mégane izstopa z dinamičnim videzom in prepoznavnim svetlobnim pečatom na prednjem in zadnjem delu.

Na vrhu ponudbe novega Méganea je različica GT, ki bo na voljo že ob pričetku prodaje, njena oblika pa nosi gene znamke Renault Sport.

Prepoznaven, dinamičen in skrbno obdelan videz

S prepoznavnim svetlobnim pečatom in uravnoteženimi oblikovnimi proporci je novi Mégane v prvi vrsti pristen Renault. Značilne oblikovne gene znamke kaže s širokimi izklesanimi rameni in prednjim delom, ki povzema elemente oblikovne istovetnosti vključno z velikim in pokončno nameščenim rombom. Po vzoru Renaulta Talismana ima tudi novi Mégane spredaj poseben svetlobni pečat s svetlobnimi vodili v obliki črke C, ki se spodaj raztezata v odbijač. Zadaj se novi svetlobni pečat, ki je viden podnevi in ponoči, razteza čez skoraj celo širino in s tem okrepi vtis širokega avtomobila. “Na zelo tekmovalnem trgu kompaktnih limuzin mora novi Mégane izstopati že na prvi pogled“, je pojasnil oblikovalec zunanjosti Franck Le Gall.

00087886

Novi Mégane je v primerjavi z Méganeom 3 spredaj za 25 mm nižji, ima za 47 mm širši kolotek spredaj in za 39 širšega zadaj, zato čvrsto sedi na cesti. Zaradi svojih proporcev, za 28 mm večje medosne razdalje in krajših previsov ima športno silhueto. Le Gall nadaljuje: “Natančne in napete linije, ki so usmerjene naprej, so zarisane na stranske površine. Skupaj z mišičasto izklesanima bokoma te poteze novemu Méganu zagotavljajo dinamičen videz in izrazit značaj.

Kromasti elementi poudarjajo bočno linijo pod okni in krasijo masko, oznake na bokih in kljuke vrat. Nežne gube na pokrovu motorja skupaj s kromastimi oblogami in režama na obeh straneh odbijača krepijo značajskost prednjega dela.

Ekskluzivna različica GT bo na voljo že ob začetku prodaje

Novi Mégane GT ima drugače oblikovan prednji odbijač, ki izraža bolj športen značaj. Odprtina za zajem zraka je širša, maska pa ima strukturo satovja.

Zadaj je novi Mégane GT prepoznaven po dveh kromastih izpušnih ceveh, ki sta oblikoven odsev stranskih rež v prednjem odbijaču in obdajata zračni difuzor po vzoru formule 1. Novi Mégane GT ima na oznako “Renault Sport” na zadku, na blatnikih in spredaj.

Ta športna različica bo na voljo z novo modro (Bleu Iron) karoserijsko barvo in elementi kovinske temno sive (Dark Metal) na prednjem delu in na ohišjih zunanjih ogledal, s čimer bo podkrepila svojo pripadnost svetu GT avtomobilov.

Novi Mégane GT ima tudi 18-palčna brušena aluminijasta platišča, ki so jih posebej zanj razvili pri Renault Sport.

00087871

V Frankfurtu bo novi Mégane popolnoma razkrit …

Na avtomobilski razstavi v Frankfurtu bo novi Mégane popolnoma razkrit, zato si ga bo možno ogledati tudi znotraj, spoznati vanj vgrajene tehnologije, ki so prevzeta iz višjega segmenta, in ponudbo motorjev.

00087962