Ford bo v Frankfurtu predstavil za Evropo pripravljeni model Edge ter podrobne načrte za rast ponudbe športnih terencev in vozil s štirikolesnim pogonom.

Ford načrtuje uvedbo petih novih ali preoblikovanih vozil, ki se bodo v naslednjih treh letih pomerila v segmentu manjših in večjih športnih terencev v Evropi – v začetku naslednjega leta kot prvi prihaja večji SUV Edge z evropsko specifikacijo opreme, premierno se bo predstavil na Avtosalonu v Frankfurtu. Nova raziskava pod Fordovim pokroviteljstvom je pokazala, da so SUV-ji izjemno zaželeni med mladimi milenijske generacije (generacije Y), starimi od 17 do 34 let, kar kaže, da bo povpraševanje po športnih terencih v Evropi še večje, ko bodo prišli v ‘zlato dobo’ za nakup prvega novega avta.

Ford do konca letošnjega leta načrtuje posodobitev srednjevelikega športnega terenca Kuga in kompaktnega EcoSporta.  V začetku naslednjega leta bo v Fordovi paleti kar osem modelov – 50 odstotkov celotne ponudbe – na voljo s štirikolesnim pogonom, leta 2012 pa so bili samo trije; Ford pričakuje, da se bo prodaja vozil s štirikolesnim pogonom do leta 2016 povečala za 50 odstotkov.