Slovenija bo ponovno postavljena na svetovni zemljevid gostiteljic mednarodnih avtomobilskih predstavitev. Tokrat bo dogodek s svetovnimi mediji potekal med Ljubljano in Primorsko. Mercedes-Benz bo namreč prikazal učinkovitost nove generacije težkih tovornih vozil Actros prav na slovenskih tleh.

Slovenija se je na svetovni zemljevid gostiteljic mednarodnih avtomobilskih predstavitev uvrstila ravno z znamko Mercedes-Benz. Junija 2012 smo gostili predstavitev nove generacije razreda A. S svojo gostoljubnostjo ter izjemnim programom smo se Slovenci izkazali kot odlični gostitelji. Že tedaj so vodilni pri podjetju Daimler napovedali, da se v Slovenijo z izjemnim dogodkom še vrnejo.

Tri leta za tem se v Slovenijo vračajo največji svetovni mediji. Tokrat s svojim največjim modelom – tovornim vozilom Actros. Nova generacija tovornih vozil Actros postavlja nove standarde učinkovitosti tovorni vozil. Med 27. septembrom in 10. oktobrom boste na avtocesti med Ljubljano in Koprom srečevali testna tovorna vozila. Od ostalih se bodo močno razlikovala, saj bodo priklopniki opremljeni z napisi dogodka Mercedes-Benz Trucks – Driving Experience Slovenia 2015.

IMG_7693

»Izjemno ponosni in veseli smo, da je naš principal Daimler AG izbral Slovenijo za lokacijo svetovne predstavitve novega Actrosa, konkretneje pod naslovom “Mercedes-Benz Trucks – Driving Experience Slovenia 2015. To, da smo aktivno vključeni v samo organizacijo si štejemo v čast in kot nagrado za naše delo,« je ob najavi dogodka dejala Metka Kejžar, vodja marketinga in odnosov z javnostmi  pri podjetju Autocommerce d.o.o.

Novinarske predstavitve so pomembne tudi za promocijo posamezne države. Vsi svetovni mediji namreč ob novici o novem vozilu tudi povedo, kje so vozilo prvič spoznavali in objavijo tudi fotografije, kjer so vozila vedno ob tipičnih znamenitostih. Tudi tokrat je program razpet med Ljubljano in Primorsko, ogledali si bodo tako Ljubljano kot Piran.

Shaping Future Transportation 2015 – Campus Safety – Active Break Assist 3; Mercedes-Benz Actros Safety Truck