Volkswagen je na sončni strani Alp predstavil novega Tourana, vozilo za katerega Nemci pravijo, da je najinovativnejši enoprostorec doslej.

Sveža oblika prinaša še 63 mm prirastka skupne dolžina avtomobila na 4527 mm, ki prinaša več prostora za potnike ter 48 litrov več prostora v prtljažniku (834-1980 litrov) in možnost izbire med pet- in sedem- sedežno verzijo. Touran se ponaša z novostmi kot so prilagodljivi Fold Flat sedeži, LED žarometi, 47 različnih odlagalnih mest, žepna svetilka v prtljažniku in nova tri področna klimatska naprava Pure Air Climatronic z novo tehnologijo prečiščevanja zraka. Slednja ima vgrajen senzor kakovosti zraka in protialergenski filter, zato učinkovito preprečuje vdor škodljivih snovi, vključno z glivičnimi trosi in alergeni. Prijetna posledica tega je, da je zrak v vozilu čistejši kot zunaj njega.

Novost Tourana je še 1,4 m2 velika pomična panoramska steklena streha v kombinaciji z novo ambientalno osvetlitvijo, možnost samodejnega odpiranja prtljažnih vrat z zamahom noge pod zadnji odbijač, pomoč pri parkiranju s parkirnim asistentom, ki je povezan s kamero in senzorji, omogočen je dostop do spleta, medtem ko novi sistem Car-Net Cam-Connect staršem na sprednji sedež preko Go Pro kamere prenaša živo sliko iz zadnjih sedežev, kjer sedijo otroci. Da pa bo slika popolna so Volkswagnovci dodali še doplačljiv dodatek v obliki ojačevalnika govora (samo v kombinaciji s sistemom Composition Media ali Discover Media). Da mladi in neposlušni potniki na zadnjih sedežih dobro slišijo ukaze staršev, sistem pri tem uporabi mikrofon naprave za prostoročno telefoniranje in glas predvaja iz zadnjih zvočnikov.  Multimedijski sistem poleg aplikacije Mirrorlink po novem podpira tudi aplikaciji Apple Play in Android Auto, z aplikacijo Media Control pa je Touran prvi, ki omogoča možnost spojitve s tablicami.

Na izbiro sta dva bencinski in dva dizelska motorja. Na voljo je 1,2-litrski TSI z 81 kW in 1,4-litrski TSI s 110 kW (na voljo DSG menjalnik), medtem ko je dizelska ponudba obogatena z 1.6 TDI motorjem z 81 kW in dvolitrskim TDI motorjem s 110 kW. Oba sta na voljo z DSG menjalnikom. Cena osnovne izvedenke stane 21.513€. Več v priloženem ceniku.

Cenik – Volkswagen Touran

volskwagen touran 3

volskwagen touran 2

volskwagen touran 5

volskwagen touran 6

volskwagen touran 4