Konec oktobra je v Ljubljano prišel prestižni Mercedes-Benz Fashion Week (http://www.mbfashionweeklj.si/).  Dogodek, ki se je začel leta 1996 z Mercedes Australian Fashion Week, je danes mednarodno priznana veriga tednov mode v mestih, kot so Miami, Berlin, Sydney, Istanbul… in seveda končno prvič tudi v Ljubljani.

Daimler, oziroma Mercedes-Benz je v vseh teh letih skozi lastne modne tedne lansiral svoje izjemno priljubljene modele in medije ter poznavalce in obiskovalce navduševal z elegantnimi prehodi med prestižno znamko ter drznimi modnimi kreacijami in kampanjami. MBFW se napaja iz najprodornejših modnih oblikovalcev, urednikov najbolj prestižnih modnih revij in modelov. Svoje ime sta med drugimi ob znamki MBFW podpisala ikona francoske izdaje revije Vogue, Carine Roitfeld in nizozemski super model Lara Stone.

V Ljubljani sta načrtovana dva dogodka letno. Jesenski in spomladanski. Prvi je bil torej načrtovan kot tridnevni teden mode v Cankarjevem domu. Poleg priznanih domačih in tujih modnih oblikovalcev je seveda dogodek popestren tudi z dogajanjem v avtomobilski industriji. Tokrat si je en dan svojega dragocenega časa vzel tudi priznani slovenski oblikovalec avtomobilov, že od leta 2009 odgovoren za zunanjo obliko Mercedesov, Robert Lešnik.

Zanimivo enourno predavanje je popestril s svojim pogledom na oblikovanje avtomobilov, modernimi trendi in prihodnosti v tej panogi. Po njegovem mnenju je avtonomna mobilnost zelo blizu in kaj kmalu bodo avtomobili vozili sami. Dodal je tudi nekaj zanimivih misli o luksuzu, ki ga večina povezuje z znamko Mercedes: »Luksus je najbolj redka in hkrati najbolj zaželjena stvar ali dobrina v svojem času! No, ena takih je tudi najnovejši kupe razreda C, ki smo ga ob tem dogodku imeli priložnost videti med prvimi na svetu, saj bo na ceste prvič uradno zapeljal šele decembra.