Fiat je v LA-ju predstavil roadster 124 spider.

Gre za Fiatovo interpretacijo Mazde MX-5, ki so ji karoserijske poteze urezali v torinskem studiu Centro Stile. Oblikovno se precej zgleduje po predhodniku iz leta 1966. Poleg heksagonalne makse in LED žarometov izstopata dve izboklini na pokrovu motorja, ki so ju drugi generaciji izvirnega 124 Spiderja namenili zaradi povečanega motorja, na zadku pa so najbolj očitni zavihka nad blatnikoma in prtljažna vrata, ki se spuščajo proti zadku.

Tudi notranjost je kombinacija sodobnega in klasično italijanskega sloga, v njej pa je seveda mogoče najti mnogo dosežkov varnostne in info-zabavnostne tehnike. Osrednji element roadsterja je tudi platnena streha, ki se upravlja povsem ročno, pri čemer vozniku pomagajo vzmeti.

Pod motornim pokrovom je Fiatov 140-“konjski” motor 1,4 MultiAir Turbo, ki preko lahkega šeststopenjskega ročnega menjalnika poganja zadnji kolesi. K dobrim voznim lastnostim pripomorejo tudi majhna teža karoserije z veliko aluminija in visoko-trdnostnega jekla ter prednja prema z dvema trikotnima vodiloma in večvodilna zadnja prema.

fiat-124-sp-la-0197

in-terms-of-the-driving-dynamics-the-124-should-be-terrific