Skupina PSA se je z namenom svoje gospodarske obnove odločila za prilagoditev svoje organizacije, večje učinkovitosti in moči v povezavi s kontekstom lokalnega trga. Za Slovenijo so se odločili, da zgrabijo poslovno priložnost in optimizirajo razvoj blagovnih znamk Peugeot, Citroen in DS z distribucijskim partnerjem, Skupino Emil Frey.

Skupina Emil Frey je poznano švicarsko podjetje v avtomobilskem poslu, z dolgoletnimi izkušnjami v distribuciji in maloprodaji avtomobilov različnih znamk in je že prisotna v regiji. Skupina je finančno neodvisna in znana kot družbeno odgovorna. Je večje švicarsko družinsko podjetje v zasebni lasti, s sedežem v Zurichu, več kot 90 let prisotno v avtomobilskem poslu, s približno 7000 zaposlenimi in specializirano za vele in maloprodajo, financiranje, leasing, logistiko vozil in nadomestnih delov ter deluje v enajstih evropskih državah. Skupina PSA je v začetku novembra  s Skupino Emil Frey podpisala pogodbo o prenosu poslovnega deleža. Po ustreznem zakonitem roku bo Skupina Emil Frey (prvega februarja 2016) postala 100% lastnik sedanjih podružnic Peugeot Slovenija in Citroen Slovenija.

Vse obstoječe pogodbe o zaposlitvi, kakor tudi delovna doba v podjetju se ohranijo. Ohranijo se tudi koncesijske pogodbe in obstoječi dogovori z dobavitelji in partnerji. Sedanje vodstvo bo tudi v prihodnje vodilo podjetje, vendar pod novim lastnikom, Joško Tomšič pa ostaja generalni direktor Peugeota, Citroena in DS v Sloveniji.