Osveženi Hyundaijev enoprostorec ix20 je svojo premierno predstavitev doživel na letošnjem ženevskem avtosalonu. Kupce nagovarja z osveženo podobo, ki je nadgradnja kvalitet prvotnega modela z izboljšanimi motorji ter vgrajenimi novimi tehnologijami.

ix20 prepriča s svojo simpatično obliko, vsestransko uporabnostjo, bogato opremo in pregovorno znano Hyundaijevo zanesljivostjo. Od leta 2010, ko je bil v Evropi lansiran prvotni ix20, pa do danes je Hyundai prodal skoraj 200.000 vozil, kar predstavlja 9% evropskega MPV segmenta.

Novi ix20 izstopa z novo oblikovanimi bi-funkcijskimi žarometi in LED zadnjimi lučmi. Pripadnost Hyundaijevi družini izkazuje z novo šesterokotno masko motorja, ki je na voljo v dveh izvedbah – enobarvni črni ali črni s kromiranimi dodatki. Dinamično zunanjost dopolnjujejo še novi okrasni pokrovi 15-palčnih jeklenih platišč ter novo dizajnirana 16- in 17-palčna aluminijasta platišča.

DSC_0052

Med ključne elemente velike prilagodljivosti ix20 nedvomno sodijo vsestransko prilagodljivi sedeži. Zadnjim je moč nastaviti naklon, jih vzdolžno premikati, preklopiti in pogrezniti. Posebno razsežnost uporabnosti zagotavlja ix20 prilagodljivo povečljiv prtljažnik, ki je eden največjih v razredu. Njegova osnovna velikost znaša 440 litrov, ki se z zlaganjem sedežev v ravno dno poveča na 1.486 litrov.

Za izjemno udobje in povezljivost v potniški kabini skrbijo številni tehnološki »bonbončki«, kot sta ogrevan volanski obroč in izjemen avdio sistem z iPod povezljivostjo ter integriranim 1 GB velikim prostorom za shranjevanje priljubljene glasbe. Na voljo je tudi avdio sistem s 7 palčnim barvnim zaslonom in upravljanjem na dotik na katerem se preko kamere za vzvratno vožnjo prikazuje dogajanje za vozilom. Poleg že zgoraj omenjenega priključka za iPod so v novem ix20 standardno na voljo tudi Bluetooth povezljivost ter USB in AUX priključka. Za varnost skrbi šest varnostnih zračnih blazin ter varnostni sistemi ESP, ABS in EBD.

Novi ix20 je na voljo v dveh barvah notranjosti (črna in dvobarvna bež) z možnostjo izbire oblazinjenja iz blaga ali usnja. Oblazinjenje v kombinaciji blaga in usnja pa je, poleg omenjenih dveh barv (črna in bež), na voljo tudi v elegantno rjavi barvi. Kupci lahko izbirajo med 9-imi barvami karoserije: Polar White, Platinum Silver, Micron Grey, Ultimate Red, Ash Blue, Ara Blue, Ruby Wine Phantom Black in Thunder Grey.

DSC_0050

Novemu ix20 so pri Hyundaiju tako namenili nov 6-stopenjski samodejni menjalnik in motorje z izboljšanimi močmi in navorom. Vsi motorji so skladni z Euro6 standardom in zagotavljajo še boljše vozne lastnosti, nižjo porabo goriva in manjše emisije škodljivih plinov. Oba dizelska motorja (1,4- in 1,6-litrski) sta izboljšana in zagotavljata več navora – 220 Nm (1,4-l) in 260 Nm (1,6-l) – že pri nizkih vrtljajih/min. Na bencinski strani sta na voljo 1,4-litrski in 1,6-litrski bencinski motor z večjo učinkovitostjo.

Novi ix20 prihaja na tržišče z zaupanja vredno Hyundaijevo 5-letno tovarniško garancijo brez omejitve prevoženih kilometrov, ki predstavlja najpopolnejši garancijski paket v avtomobilski industriji in poleg osnovne 5-letne garancije brez omejitve prevoženih kilometrov vključuje tudi 5 let pomoči na cesti in 5 let brezplačnih preventivnih pregledov vozila. Cena vstopnega modela znaša 14.520 evrov.

DSC_0048