Volvo predstavlja model S90, ki je poslovna limuzina s številnimi elementi športnega terenca XC90.

Volvo za novega S90 obljublja, da bo eleganten in funkcionalen. Oblikovno je bolj eleganten, kot smo bili od njihovih avtomobilov navajeni v zadnjem obdobju. Že na prvi pogled sta izrazita kratka previsa, ki ga gre še posebej izpostaviti pred sprednjimi kolesi, prav tako pa tudi daljši pokrov motorja, rahlo kupejevska linija strehe in kratek zadek.

Novi volvo si bo z XC90 predvidoma delil tudi pogonske motorje. Nič več ne bo na voljo šest- ali petvaljnih motorjev, temveč le še dvolitrski štirivaljniki. Pri bencinskih različicah bo razpon moči od 250 do 320 “konjev”, pri dizelskih pa od 190 do 225 “konjev”. Na voljo bo tudi priključna hibridna različica, ki bo sestavljala bencinski motor in električni motor na zadnji osi.

2017-volvo-s90-inline2-photo-664520-s-original
Sistemska moč bo znašala 400 “konjev”. Avtomobil bo kajpak opremljen tudi z vsemi modernimi varnostno-asistenčnimi sistemi. Med temi bodo tudi sistem za polsamodejno vožnjo, izboljšan sistem vožnje po mestu in opozorilni sistem pred trki z velikimi živalmi.

Volvo bo novega S90 uradno predstavil januarja na avtomobilskem salonu v Detroitu, na ceste pa bo zapeljal aprila prihodnje leto. Karavanska izvedba sledi poleti prihodnje leto.

volvo s90