Dovršeni štirikolesni pogon

Kupci Mondea lahko zdaj z 2,0-litrskim dizelskim motorjem TDCi s 150 KM in šeststopenjskim ročnim menjalnikom ali 2,0-litrskim dizelskim motorjem TDCi s 180 KM in šeststopenjskim samodejnim menjalnikom PowerShift naročijo tudi inteligentni štirikolesni pogon.

Fordov inteligentni štirikolesni pogon zagotavlja brezhiben prehod med pogonom na sprednji kolesi in štirikolesnim pogonom, da samodejno izboljša prenos moči in oprijem, ko je to potrebno. Sistem vsakih 16 milisekund izmeri oprijem med kolesi in cestiščem ter lahko v 100 milisekundah prilagodi prenos moči posameznim kolesom.

“Povsem novi Mondeo še naprej dviga merila pri pričakovanjih uporabnikov glede zmogljivosti, varčnosti, prefinjenosti in varnosti,” je povedal Joe Bakaj, podpredsednik za razvoj izdelkov pri Fordu Evropa. “Fantastične možnosti so navduševale že doslej, inteligentni štirikolesni pogon pa bo zagotovil dodatno zadovoljstvo voznikov.”

Mondeo Hibrid dostopna zelena izbira

Mondeo Hibrid je prvo hibridno električno vozilo, ki ga Ford izdeluje v Evropi. Na voljo je v izvedbi s štirimi vrati, za pogon pa uporablja dva elektromotorja in 1,4 kWh litij-ionski akumulator v kombinaciji z 2,0-litrskim Atkinsonovim cikličnim bencinskim motorjem, kar v električnem načinu omogoča vožnjo s hitrostjo do 135 km/h. Pogonski sklop zagotavlja moč 187 KM pri porabi 4,2 l/100 km in izpustih CO2 99 g/km za dostopnih 27.000 €.