Prihaja prvi Porsche s pogonom izključno na elektromotor. Nadzorni svet družbe Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG je namreč dal zeleno luč projektu Mission E. Dr. Oliver Blume, predsednik uprave, meni, da Porsche s tem odpira novo poglavje zgodovine športnih avtomobilov. Vozilo bo na trgu na voljo konec desetletja.

Porsche z modelom Mission E nadaljuje trajnostno rast. Več kot 1.000 novih delovnih mest bo na voljo samo v Zuffenhausnu, kamor bo družba investirala pribl. 700 milijonov evrov in v naslednjih letih zgradila novo lakirnico ter obrat za montažo. Tovarno motorjev bodo razširili za proizvodnjo elektromotorjev, obstoječo karosernico pa povečali. Poleg tega v tem kontekstu načrtujejo tudi dodatne investicije, npr. v razvojni center v Weissachu.

Konceptna študija Mission E je bila premierno predstavljena na mednarodnem avtomobilskem salonu (IAA) v Frankfurtu septembra letos. Obiskovalce je navdušil predvsem emocionalni dizajn. Znanilka novih tehnologij pod iztočnico “E-Performance” kombinira osupljive vozne zmogljivosti z napredno funkcionalnostjo.

Štirivratnik s štirimi enojnimi sedeži se ponaša z močjo več kot 600 KM (440 kW). Za pospešek od 0 do 100 km/h potrebuje manj kot 3,5 sekunde, s polno baterijo pa prevozi več kot 500 km. Posebej razvite 800-voltne polnilne enote so dvakrat zmogljivejše od dosedanjih sistemov za hitro polnjenje. Litij-ionske baterije, vgrajene v dno vozila, je do 80 odstotkov zmogljivosti mogoče napolniti že v 15 minutah. Kot opcija je vozilo mogoče “napolniti” tudi brezžično z indukcijsko tehnologijo, in sicer s pomočjo tuljave v garažnih tleh.