Alfa Romeo Giulia

Prenovljena Giulietta je dobila nov sprednji odbijač in masko hladilnika z mrežasto strukturo v obliki satovja. Nekaj novosti se skriva še v notranjosti in pod pokrovom.

alfa-romeo-giulietta-facelift-4

Alfa Romeo Giulietta

Po mesecih čakanja in občudovanja najzmogljivejše različice italijanske limuzine iz Milana, bodo Alfisti v Ženevi prvič razkrili Giulietto v ‘osnovni’ različici.

2016-alfa-romeo-giulia-tipo-952-quadrifoglio-verde-is-the-rebirth-of-alfa-romeo-photo-gallery_14

Alpina BMW B7

Alpina je za prihajajoči salon pripravila pravo superšportno limuzino serije 7 s kar 600 ‘konjiči’ pod motornim pokrovom.

BMW-Alpina-B7-8

Audi S4 Avant

Pri Audiju pravijo, da S4 Avant od 0 do 100 km/h zmore v 4,9 sekunde in porabi manj kot 7,5 litra goriva na 100 kilometrov.

audi s4 1

Audi A4 Allroad

Zelo predvidljiva poteza inženirjev iz Ingolstadta. A4 Allroad Quattro gre po stopinjah večjega brata, ki ima podobno plastično zaščito za terensko vožnjo, 34 milimetrov večjo oddaljenost od tal ter možnost zračnega vzmetenja z nastavljivo trdoto.

a4 allroad

Audi Q2

Terenec, ki naj ne bi presegal dolžine 4,2 metra bo zgrajen na že poznani platformi MQB. Gnali ga bodo koncerenski prisilno polnjeni motorji v kombinaciji s štirikolesnim pogonom Quattro in samodejnim menjalnikom DSG.

audi-q2-teaser-is-a-family-photo-hints-at-geneva-motor-show-debut-104498_1

Audi Q3 RS

Inženirji so iz 2,5-litrskega bencinskega motorja iztisnili dodatnih 20 kilovatov moči (skupno jih zdaj ima 270), kar ima za posledico, da športni terenec zmore dosegati zares visoko hitrost. Končna hitrost naj bi znašala 270 km/h, medtem ko od 0 do 100 km/h pospeši v 4,4 sekunde.

Audi q3 2015

Bentley Muslanne

Novost britanske admiralske ladje je podaljšana različica, ki bo prinesla več udobja potnikom zadaj, saj se bodo razvajali v nastavljivih foteljih. Sprednji del vozila je popolnoma prenovljen, kar velja tudi za potniško kabino, ki je ekskluzivna kot še nikoli doslej.

2016-BentleyMulsanne-03

Bugatti Chiron

BMW M760Li xDrive

Bavarci bodo v Ženevo pripeljali najhitrejšo serijo sedem doslej. Prestižno limuzino poganja 6,6-litrski dvanajstvaljni motor, ki proizvede 441 kW (600 KM) moči in 800 Nm navora.

bmw-reveals-new-m760i-it-has-a-v12-with-600-hp_16

Brabus Mercedes AMG C63 S

Limuzinsko izvedbo razreda C, s 4-litrskim V8 bi-turbo motorjem, je nemški ‘tjuner’ navil na 650 KM in iz motorja uspel izvleči 880 Nm navora, kar je 120 Nm navora več kot jih ima osnovni model, C63 AMG. Moč omogoča limuzini pospešek z mesta do 100 km/h v 3,7 sekunde in dosežek najvišje hitrosti 320 km/h.

Brabus-Mercedes-AMG-C63S-22

Citroen SpaceTourer/Toyota ProAce/Peugeot Traveller

Program strateškega sodelovanja med koncernom PSA Peugeot Citroën in največjim avtomobilskim proizvajalcem na svetu, Toyoto, je odprl novo poglavje lahki kombi oziroma minibus s tremi imeni.Iz novinca enotne pogonske tehnike in tehnologije ter dimenzij so tako nastali trije modeli.

citroen-peugeot-toyota

Citroen E-Mehari

Citroën bo predstavil električni štirisedežni model, ki obuja legendarnega meharija iz leta 1968.Citroënov štirisedežni kabriolet poganja električni pogonski sklop, nastal v sodelovanju med Citroënom in skupino Bollore. Elektromotor črpa moč iz litij-polimer baterije z zmogljivostjo 30 kWh.

citroen-mehari-front-quarter-large

DS3

Od lansiranja vozila DS 3 pred šestimi leti je Francozom uspelo prepričati kar 390.000 kupcev širom sveta, svojo zgodbo u uspehu pa želijo nadaljevati tudi z novim, korenito revitaliziranim modelom.

citroen-as-ds3-a-0752

Ferrari GTC4 Lusso

Ferrari je zgolj prenovil in hkrati preimenoval model FF. Novi GTC4 Lusso ima nekaj kozmetičnih popravkov, ki vključujejo spremenjen sprednji odbijač z zračnimi vstopniki, strešni spojler in dvojne okrogle zadnje luči.

gtc4 lusso

Fiat 124 Spider

Avtomobilska filmska ikona se vrača. Fiat je za osnovo modela 124 uporabil Mazdo MX-5, oblikovno pa se precej zgleduje po predhodniku iz leta 1966. Poleg heksagonalne makse in LED žarometov izstopata dve izboklini na pokrovu motorja, ki so ju drugi generaciji izvirnega 124 Spiderja namenili zaradi povečanega motorja.

Fiat Tipo

Vrača se legendarni Fiatov kompaktni model, ki so ga proizvajali med leti 1988 in 1995. Štirivratna limuzina dolžine 4,5 metra bo na voljo s štirimi agregati (dva turbodizelska in dva bencinska), z močjo med 95 in 120 KM. Sparjeni bodo lahko tako z ročnim kot tudi z avtomatskim menjalnikom.

Fiat_Tipo_autobest wp

Ford Kuga

Ford je pripravil posodobitev Ford Kuge za leto 2017. Sprememba je prinesla nov dizajn, posodobitev uporabniške izkušnje in varčen dizelski motor.

2017-Ford-Kuga-3

Hyundai Ioniq

Hyundai bo v Ženevi predstavil tri različice modela poimenovanega Ioniq in sicer v elektro, hibridni in priključno hibridni različici.

hyundai-ioniq-1-1

Infiniti Q60

Japonci predstavljajo konkurenta BMW M4 in Mercedesu C63 AMG. Za bolj so pripravili dve različici, šibkejšo, ki zmore 227 kW (300 KM) in 400 Nm največjega navora, ter močnejšo z 298 kW (400 KM) in 475 Nm navora.

infiniti det

Kia Niro

V Ženevi se bo prvič predstavil Kia Niro, križanec, pri katerem so Korejci v prvi vrsti mislili na ekonomičnost in minimalen hrup med samo vožnjo. animiva rešitev je tudi Predictive Energy Control, ki s pomočjo navigacijskega sistema in tempomata spremlja topografske značilnosti terena in ustrezno prilagaja način polnjenja baterij in uporabe energije.

Kia Niro - Exterior 4

Kia Optima SportsWagon

Optima Station Wagon ohranja mehaniko limuzinske različice. Za pogon bosta skrbela 1,7-litrski dizelski in 2,0-litrski bencinski motor. Dodatek karavanskega zadka bo prinesel več prostora za glave zadaj sedečih potnikov ter več prostora za prtljago.

New-Kia-Optima-SW-Carscoops5

Lamborghini Centenario

Avto, ki je izdelan v čast 100-letnici rojstva ustanovitelju Lamborghinija, je dobil svojo pravo podobo. Centenaria poganja 6,5-litrski V12 motor s 770 konji, s pomočjo katerega bo do stotice zašprintal v 2,8 sekunde, najvišjo hitrost pa doseže pri 350 km/h.

Lamborghini-Centenario-3

Land Rover Evoque Cabrio

Range Rover Evoque kabriolet je prvi razkošni kompaktni SUV kabriolet na svetu.Streha iz lahke tkanine se pri hitrosti do 48 km/h zloži v samo 18 sekundah. Najzmogljivejši kabriolet RR Evoque je namenjen za vse terene na svetu.

RR_Evoque_Convertible_ext_static wp

Lexus LC 500

Lexus je v začetku leta v Detroitu razkril izjemno mikavnega športnika LC 500, v Ženevi pa bo predstavil še hibridno verzijo. Hibridna različica modela LC 500, z označbo »h« v imenu, bo po vsej verjetnosti gnal sodobnejši hibridni sklop.

2017-Lexus-LC-500h-16

Maserati Levante

Italijanski proizvajalec športnih vozil je predstavil model Levante, prvega križanca v 100-letni zgodovini slavnega podjetja. Po traktorju in superšportnikih, je napočil čas za nov trend.

New-Maserati-Levante-4

McLaren 570GT

McLaren 570GT je tretji član družine Sport Series, ki ponuja bistveno več prtljažnega prostora in uporabnikom prijetno potniško kabino.

Mercedes Benz razred E

Malo S, malo C pa imamo Mercedes Benz razred E. Gre za peto generacijo mercedesove poslovne limuzine, ki bo kasneje na voljo tudi v karavanski izvedenki. 2016_mercedes-benz_e-class_leak_19

Mitsubishi Space Star

Opel Mokka X

Ob lansiranju je Mokka dobila dve novi barvi Safran oranžna in Lava rdeča. Tehnična novost so prilagodljivi LED žarometi in kamera OpelEye za nadzor spredaj vozečih vozil. Motorna paleta je bogatejša za 1,4-litrski turbomotor z močjo 110 kW/150 KM v kombinaciji s šeststopenjskim avtomatskim menjalnikom ter prilagodljivim štirikolesnim pogonom.

2016 02 04_Mokka-X-3

Opel GT Concept

Opel bo v Ženevo pripeljal majhen futurističen dvosedežni koncept GT, ki tehta manj kot tono in naj bi s pogonom na zadnji kolesni par nudil najboljše vozniške lastnosti.

opel-gt-concept-298986-721x480

Opel Astra Sports Tourer

Zgradba Astre Sports Tourer  je zasnovana popolnoma na novo in ima do 200 kg manjšo maso, v primerjavi z avtomobilom prejšnjega rodu. Karavan bodo gnali izključno motorji nove generacije.

astra sportstourer

Pagani Huayra BC

Italijani so predstavili najmočnejšo različico Pagani Huayre. Šestlitrski dvanajstvaljnik je dobil 45 kW (60 KM) dodatka moči, kar po novem znaša 588 kW (789 KM). Ob tem je Huayra BC pridobila tudi nekaj navora, ki ga je zdaj za 1.098 Nm.

pagani bc 4

Peugeot 2008

Po treh letih na tržišču je napočil čas za preobrazbo Peugeota 2008. Ta bo z nekaj lepotnimi popravki, aktualno tehnologijo ter športno linijo GT Line, predstavljen marca v Ženevi.

New-Peugeot-2008-FL-49

Porsche 718 Boxster

Prvič v zgodovini bo porschejevega brezstrešnika poganjal prisilno polnjen agregat s štirimi valji. Očitno je, da je zmanjševanje emisij ter posledično porabe goriva zajelo tudi segment športnih vozil.

Porsche-718-Boxster-05-750x500

Renault Megane Sports Tourer

Po prvi vožnji kombilimuzinskega Megana lahko zapišem, da bo karavan prav tako odličen. Navdušuje dizajn, izdelava, tehnika, ergonomija in udobje. Karavanski dodatek pomeni

2017-renault-megane-estate-1

Renault Scenic

Novi Scenic se bo s ponosom predstavil svetovni javnosti. Model se uvršča med Capturja in Kadjarja, oblikovno pa se nanaša na večjega Espaca.

New-Renault-Scenic-1

Seat Ateca 

Novo Ateco bodo izdelovali na Češkem (Kvasiny), skupaj z novim Škodinim modelom SUV. Terenec je dobil ime po španskem mestu. Mehanika in tehnika bosta poznani iz koncerna VW.

seat-xcdew35rfd-ateca-331

Suzuki Baleno

Suzuki SX4 S-Cross

Toyota C-HR

Toyota C-HR je napoved novega crossoverja, ki se bo v serijski različici pomeril predvsem z Nissanom Qashqai. Avtomobil temelji na enaki platformi (TNGA) kot novi Prius, na voljo pa bo tudi kot hibrid.

toyota C-HR 1

Volvo V40

Najmanjši in najbolje prodajani Volvo je prevzel hišne oblikovalske smernice.

Volvo V90

Družinski karavan bo ponujal veliko izjemnih lastnosti med katere spadajo največji prtljažnik med karavani, zmogljiv hibridni pogon s 413 KM, vrhunsko tehnologijo in neizmerno udobje.

volvo v90

Volkswagen Up!

Glasna prenova ljudskega ‘upa’ je prinesla nekaj hišnih oblikovalskih linij, tehnološke izboljšave ter 300 W ozvočenje Beats Audio s sedmimi zvočniki.

2017-vw-up-01