Četrtino prodanih vozil v Sloveniji predstavljajo športni terenci. Podobna slika se odvija tudi na svetovni ravni, kjer je delež v prid križancem še večji. V rastoči segment pa Volkswagen pošilja svojega Tiguana v drugi generaciji. 

Tiguan je prvi športni terenec s prečnim modularnim sistemom (MQB), zunanje poteze pa so zelo podobne tistim z novega Passata in Tourana, torej brez eksperimentiranja na področju oblikovanja. Se je pa zato Tiguan malenkost raztegnil, saj je od predhodnika daljši za 60, širši za 30 in nižji za 50 milimetrov. Prtljažni prostor lahko s pomično drugo sedežno vrsto prilagajamo, ob naprej pomaknjeni sedežni klopi tako dobimo za 615 litrov uporabnega prostora, s poklopljenimi sedeži pa se le-ta poveča na 1.665 litrov.

vw tiguan 8

Motorna paleta je pestra in obsega tri bencinske in štiri dizelske izvedenke. Bencinski nabor predstavljajo 1.4 TSI (92 kW), 2.0 TSI 4MOTION (132 kW) in 2.0 TSI 4MOTION(162 kW), medtem ko je dizelska ponudba zaokrožena z 2.0 TDI (85 kW), 2.0 TDI 4MOTION (110 kw), 2.0 TDI 4MOTION (140 kW) in 2.0 TDI 4MOTION (176 kW). Kupci bodo lahko izbirali med tremi nivoji opreme.

Osnovni je Trendline, kjer boste našli 7 zračnih blazin, 17-palčna jeklena platišča, ISO FIC, električni pomik stekel, ABS, ESP, klimatsko napravo, USB-vtičnik, bluetooth, radio Composition Colour, senzor za dež, usnjen volan, zadnje luči v tehniki LED … Srednji nivo je Comfortline pri čemer bodo kupci imeli 17-palčna aluminijasta platišča, 3-področno samodejno klimatsko napravo, poklopni mizici na hrbtni strani naslonjal sprednjih sedežev, sistem za zaznavanje utrujenosti voznika, radarski tempomat … Najvišji nivo opremljenosti predstavlja Highline, ki ponuja ambientalano osvetlitev, 18-palčna platišča, kromirane detajle, 8-palčni barvni zaslon, ki je občutljiv na dotik …

vw tiguan 13

Začetna cena Tiguana z osnovnim bencinskim motojem bo na voljo od 23.982 evrov, medtem ko se cene dizelsko gnanih Tiguanov pričnejo pri 25.121 evrih. Za najbolje opremljeno dizelsko različico 2.0 TDI SCR 4MOTION z avtomatskim menjalnikom pa bo potrebno odšteti 41.436 evrov.