Opel je prenovil sedem-sedežnega enoprostorca. S preobrazbo so se z maske poslovili znameniti ‘bumerangi’, nadomestila pa jih je bolj ostra in elegantna hišna linija poznana z nove Opel Astre.

Celotno gledano so na Zafiri novi žarometi, odbijač in maska, zadek pa je dobil ‘le’ posodobljene luči. V notranjosti je nov izgled dobila armaturna plošča s preoblikovanim volanom in večjim 7-palčnim zaslonom na dotik.

Zafira bo odslej na voljo s sistemom Opel OnStar, ki se samodejno obvesti regijski center v primeru trčenja in zagotavljana dostopno točko za sedem naprav v avtomobilu.

opel-vauxhall-zafira-tourer-2017-5

Dodatna ponudba je bogatejša za LED žaromete, ergonomske sedeže, večfunkcijsko sredinsko konzolo FlexRail, sistema Opel Eye in panoramskega strešnega okna. V konfiguraciji s petimi sedeži prostornina Zafirinega prtljažnika meri 720 litrov, ob preklopu sedežev v drugi vrsti pa se ta poveča na 1.860 litrov.

Motorna paleta bo pestra, saj bodo poleg prisilno polnjenih bencinskih in dizelskih motorjev, na voljo še alternative LPG in CNG. Prodaja Opel Zafire Tourer se začne letošnjo jesen.

opel-vauxhall-zafira-tourer-2017-2 opel-vauxhall-zafira-tourer-2017-8