Renault je 26 let po predstavitvi prvega Clia in po več kot 13 milijonih prodanih primerkov po vsem svetu to svojo prodajno uspešnico prenovil in zdaj predstavlja novi Clio.

Renault je Cliu, ki kljub četrtemu letu proizvodnje v četrti generaciji še ni izgubil začetnega zagona in ga bodo kmalu začeli spet izdelovati tudi v Novem mestu, namenil precejšnjo oblikovno osvežitev, ki se odraža predvsem v polni led osvetlitvi, vključno z dnevnimi lučmi v obliki črke C na določenih različicah.

Spredaj so preoblikovali masko z Renaultovim rombom in razširili vstopnik za zrak na odbijaču, zadaj pa so bili preoblikovani blatniki, ki dajejo vtis večje robustnosti. Barvni paleti so dodali štiri nove odtenke lakov – intenzivno rdečega, titansko sivega, biserno belega in jekleno modrega – spremembe so tudi pri kolesih.

Notranjosti so namenili nekaj dodatnega prestiža višjih modelov, povečali pa so tudi možnosti prilagoditve željam kupca. Clio bo na voljo tudi s tremi različnimi večpredstavnostnimi sistemi – Media Nav Evolution, Renault R-Link Evolution ali novim Smart R&Go, na voljo bo tudi zvočni sistem Bose, izčrpen pa je tudi izbor pripomočkov za pomoč vozniku. V vrhu ponudbe bo razkošno opremljena različica Clio Initiale Paris.

V motorni paleti, ki jo sestavlja 11 kombinacij motorjev in menjalnikov, izstopa predvsem novi motor 1,5 dCi 110 v kombinaciji s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom, turbobencinski motor TCe 120 pa bo na voljo tudi s šeststopenjskim ročnim menjalnikom.

Renault bo naročila za novi Clio začel sprejemati poleti, prvi primerki pa bodo iz salonov odpeljali septembra.