Športni terenci so v zadnjih treh letih potrojili prodajo in iz 449.000 leta 2012 povečali na 1,234 milijona prodanih primerkov v lanskem letu. Za Mokko se je v Sloveniji odločilo 2.000 voznikov, ki bodo v prihodnje, sodeč po prvih vtisih, dobili veliko družbe.

Nova Mokka je v prvi vrsti dopolnila ime z dodano črko X, ki bo odslej označevala vse terenske avtomobile znamke Opel. Da pa ni ostalo zgolj pri dodani črki, so oblikovalci zasnovali bolj mišičasto karoserijo, masiven sprednji del z mogočno masko in značilne žaromete v stilu orlovih kril. V notranjosti je na novo zasnovana armaturna plošča, ki spominja na tisto iz Astre. Ima manj gumbov in velik osrednji zaslon na dotik. Po novem bo Mokka X ponujala tudi LED AFL žaromete, odklepanje in zagon brez ključa, AGR sedeže, Opel Eye, podporo Apple CarPlay in nedavno predstavljeni osebni angel varuh – podporo OnStar.

opel-mokka-x-6

V ponudbi so trije paketi opreme: Selection, Enyoj in Innovation. Motorna paleta je sestavljena iz treh bencinskih in dveh dizelskih različic z razponom moči od 81 kW (110KM) do 112 kW (152 KM). Motorji so v osnovi spojeni s 6-stopenskim ročnim menjalnikom, ki ga je mogoče nadgraditi s 6-stopenjsko avtomatiko. Serijsko je avtomobil gnan na sprednji kolesni par, za doplačilo pa je na voljo štirikolesni pogon.

Opel Mokka X bo na voljo za najmanj 17.450 evrov, kolikor bo stala različica s 115-‘konjskim’ 1,6-litrskim becinskim štirivaljnikom, 5-stopenjskim ročnim menjalnikom in opremo Selection. Vstop v dizelsko svet pa se začne pri 20.990 evrov. Pri cenah je upoštevan redni popust v višini 1.700 evrov. Več informacij o izvedenkah in cenah pa v priloženem ceniku.

Cenik – Opel Mokka X

 

https://www.avtofotomarket.si/testi/2013/08/21/test-opel-mokka-1-7-cdti-ecotec-startstop-enjoy-4×2/

Nova Opel Zafira prinaša sedem razlogov

https://www.avtofotomarket.si/testi/2016/03/16/opel-mokka-1-6-cdti-cosmo/