Priznati moram, da sem velik ljubitelj avtomobilov in si pravzaprav ne znam predstavljati življenja brez njih. Vendar ima premikanje z avtomobili po urbanih središči kar nekaj pomanjkljivosti.

Predvsem je utrujajoče iskanje parkirnih mest, ki jih je v centru naše prestolnice premalo, garažne hiše stanejo preveč, v sezoni ”kuhančka” pa tudi nikoli ne veš, kdaj boš v alkoholnem prekršku, zato se pač ne pogreješ in tudi ne uživaš tako kot bi lahko. Aja, pa ste opazili, da je ob gneči je na glavnih mestnih vpadnicah vedno en prost rumeni pas, po katerem se z osebnim avtom ne smete peljati?

Pravzaprav ravno ta pas ponuja rešitev. Tokrat ne govorim o javnem prevozu. Sem ga nič kolikokrat preizkusil, pa je bilo OK. Ampak, redko sem prišel točno na cilj, saj sem ponavadi nekaj časa čakal na avtobus, ki se tekom postaj hitro napolni in gneča mi ni ravno prijetna.

Taksi –  vozilo, ki prav tako vozi po rumenem pasu

Zadnje dni v uredništvu preizkušamo aplikacijo Hopin Taxi. Uradno gre za ponudbo taksi storitev, a se mi je hitro zazdelo, da je celotna izkušnja bolj podobna temu, da imaš vedno na pametnem telefonu na voljo osebnega voznika. Ne samo, da veš kje so vozila in koliko so oddaljena, lahko po nekem času ugotoviš, kateri vozniki ti najbolj ustrezajo. Tako te po opravkih pravzaprav odpeljejo tvoji znanci.

Enostavna uporaba

Aplikacijo Hopin Taxi smo prenesli na svoje pametne telefone in jo nemudoma pričeli uporabljati. Za uporabo ni potrebna predhodna registracija, kar je super, za vse tiste, ki ste morda ravno sredi žurke ugotovili, da boste pametno pustili svoj avto pred lokalom in se odpeljali domov s taksijem. Registrirali se boste lahko kasneje in nato uporabljali vse funkcije, do takrat pa bo vseeno taksi oddaljen zgolj en pritisk pametnega telefona stran.

Pregledna ponudba voznikov in avtomobilov

Glavna prednost pred klasičnimi taksi storitvami je pregledna ponudba sistema Hopin Taxi. Na vašem pametnem telefonu boste videli zgolj razpoložljive taksije, ki jih je možno v danem trenutku naročiti. Vsi bodo opremljeni tudi z oceno drugih uporabnikov, fotografijo avtomobila in prikazom oddaljenosti od vaše lokacije v minutah. Po nekaj vožnjah si boste lahko tako svoje najljubše voznike dodali med priljubljene in boste točno vedeli, kateri taksist je vam najljubši.

Predvidljivi časi in cena

Uporabniški vmesnik na izredno odzivnem zemljevidu prikazuje oddaljenost taksijev glede na tvojo pozicijo. Ob pregledu razpoložljivih vozil se izpiše še oddaljenost, predviden čas prihoda, cena na kilometer ter ob vnesenem cilju tudi okvirna cena prevoza.
Priporočljivo je, da se aplikacija koristi v sodelovanju z aktiviranim GPS na mobilcu ter vklopljenimi mobilnimi podatki, saj s tem postane uporabniška izkušnja izjemno učinkovita. Tako recimo vidiš, kje se tvoj izbrani taksi nahaja, kolik je oddaljen in se na točki vstopa lažje najdeta, saj se lokacija prikazuje tudi vozniku. V kolikor pa morate še nekaj na hitro opraviti in o tem obvestiti taksista, lahko preko aplikacije voznika pokličeš ali pa mu pošlješ SMS. Še več, v primeru zamude, je možno voznika s pred nastavljenimi sporočili hitro obvestiti o zamudi.

Enostaven pregled naročnikov

Vsaka opravljena vožnja se zabeleži v sistem. Tam najdemo informacije kot so vstopna in izstopna točka, dolžina in cena vožnje, podatke o vozniku…, kar pride zelo prav, če v avtomobilu kaj pozabimo, izgubimo ali pa le želimo preveriti določene stvari.
V bistvu me je storitev Hopin prepričala že po parih vožnjah. Aplikacija deluje vrhunsko in je izjemno enostavna za uporabo. Predstavlja učinkovito rešitev za naročilo taksija in poleg varnosti, nudi hiter in ugoden prevoz v mesto. Brez goljufij.In dejstvo, da imaš avto na dosegu enega pritiska na mobilni telefon je mnogo boljše kot kakšen hud športen avtomobil. V uredništvu vemo, da bodo naši avtomobili, med pomikanjem po ljubljeni, tokratni december počivali, mi pa vam bomo o delovanju aplikacije Hopin Taxi še poročali, ko bodo svoje mnenje podali še ostali člani našega uredništva in vam hkrati predstavili še napredno rešitev podjetja Hopin za podjetja.