Best Cars 2017: Škoda Octavia še četrtič številka ena

Škoda Octavia je znova številka ena med uvoženimi kompaktnimi modeli. Tako so na izboru Best Cars odločili bralci specializirane nemške revije auto, motor und sport.

Prodajna uspešnica znamke je močne tekmece premagala že četrtič zapored. Obširno prenovljena Octavia bo s svežim dizajnom, privlačno opremo in novimi tehnologijami naprodaj pri Škodinih trgovcih od marca naprej.

Leta 2016 je Škoda po vsem svetu prodala več kot 436.000 vozil Octavia. Od tega jih je bilo v Nemčiji na novo registriranih 58.000.


V prvi polovici leta 2017 bo v prodajne salone zapeljala obširno prenovljena Octavia, s katero Škoda odpira naslednje poglavje te zgodbe o uspehu.

Posodobljena Čehinja

Izpostaviti velja še, da sta bili vzporedno prenovljeni tudi Škoda Octavia Scout in Škoda Octavia RS. Izpopolnjena Octavia RS z zmogljivejšim 2,0-litrskim motorjem TSI, ki razvije moč 169 kW (230 KM), doseže hitrost 250 km/h in je tako najhitrejša serijska Octavia v zgodovini znamke.

Letošnji izbor Best Cars v organizaciji priznane nemške specializirane revije auto, motor und sport je bil že 41. po vrsti. Skupno je v njem sodelovalo 378 modelov v enajstih kategorijah. V razredu kompaktnih modelov je Škoda Octavia s 17,5 odstotka vseh glasov osvojila prvo mesto med uvoženimi avtomobili. Prodajna uspešnica znamke je tako na izboru Best Cars slavila že četrto zaporedno zmago.

Pozor: z današnjim dnem bodo takšne Škode imeli naši policisti!

Škoda Octavia 1.6 TDI Elegance

To so najbolj popularni avtomobili v državah Evropske unije!