Avtomobil, ki je povzročil eksplozijo mestnih terencev, praznuje 10 let!

Februarja 2017 bo preteklo natanko 10 let, odkar je na tržišče prišel Nissan Qashqai. Njegovemu desetemu rojstnemu dnevu v čast pa bodo po Evropi potekali številni dogodki in aktivnosti.

Nissan je prva znamka, ki je dosegla ta mejnik, in sicer iz preprostega razloga. Qashqai je bil prvi model v segmentu mestnih terencev, kot ga avtomobilska industrija in kupci avtomobilov poznajo danes.

Pred desetletjem na trgu še ni bilo vozila, ki bi uspešno združilo praktičnost in privlačnost terenca z velikostjo, učinkovitostjo in dinamično zmogljivostjo kompaktne dvoprostorske limuzine.


Qashqaijev inovativni dizajn in vsestranski nabor funkcij segata v leto 2002, ko se je začel nov razvojni postopek za model Nissan Almera. Ustvarjalna ekipa se je odločila, da se vrnejo na začetek načrtovalnega postopka in ustvarili so vozilo, ki je združevalo vse, česar si kupci želijo. Tako so upravičili Nissanovo obljubo iz slogana – inovacije in zabava za vsakogar.

Prva generacija vozil Nissan Qashqai se je začela prodajati februarja 2007 in nemudoma je postala uspešnica. Po vsej Evropi so do konca leta prodali skoraj 100.000 vozil.

Od začetka prodaje Qashqaija pred desetimi leti so v Evropi prodali več kot 2,3 milijona vozil, kar pomeni, da gre za najbolje prodajan mestni terenec v regiji. Avtomobil je prejel več kot 80 nagrad, vključno z 19 nagradami za “avto leta”.

Nissanov pionirski duh je nedvomno spremenil evropski trg vozil.

V desetih letih, odkar je Qashqai na trgu, se je prodaja mestnih terencev iz segmenta C v Evropi povečala z 0 na 2,6 milijona enot zgolj v letu 2016. Skoraj vse glavne avtomobilske znamke ponujajo vozila v tem segmentu. Vendar, stvaritelj segmenta ostaja na prvem mestu.

Leta 2016 je Nissan v Evropi prodal 261.429 Qashqaijev. Uspeh pa se je razširil tudi onkraj Evrope, saj je globalna prodaja modelov Nissan Qashqai dosegla 3,3 milijona enot v skupaj 137 državah po vsem svetu.

Preverite, kaj smo o o razrednem pionirju zapisali mi!

Nissan Qashqai 1.6 dCi 360

Nissan Qashqai 1.6 X-Tronic

Tu in tam in vsepovsod

Nissan Qashqai 1.6 dCi 360°