OMV z novim gorivom obljublja večjo zmogljivost, daljšo življenje ter manj emisij

Novo gorivo OMV MaxxMotion 100plus izpolnjuje najvišje zahteve avtomobilske industrije. Na bencinskih servisih OMV po Sloveniji, bo na voljo od ponedeljka, 3. aprila 2017.

Z uvedbo novega goriva najvišje kakovosti OMV postavlja nove standarde kakovosti goriv v Sloveniji. OMV-jev inovacijski oddelek  je za potrebe sodobnih tehnologij avtomobilskih motorjev izvedel temeljite raziskave in obsežna testiranja. Rezultat je novo gorivo OMV MaxxMotion 100plus, ki tudi slovenskim voznikom omogoča novo, višjo raven kakovosti. Večja učinkovitost, optimalna funkcionalnost in boljše delovanje motorja so zgolj ključni poudarki novega goriva, ki voznikom omogoča posebno skrb za njihova vozila.

»Ponosni smo, da lahko ponudimo nov izdelek, ki tako odlično izpolnjuje vse zahteve moderne tehnologije vozil,« je poudarila Vanja Lombar, generalna direktorica OMV Slovenija, in dodala: »Neprestano si prizadevamo, da našim uporabnikom zagotavljamo resnično dodano vrednost – za ustrezno kondicijo njihovih vozil in hkrati njihovo potovalno in vozno izkušnjo.«

Za doseganje največjih potencialov sodobnih tehnologij, ki se v vse večji meri pojavljajo na slovenskih cestah, se večajo tudi zahteve po kakovosti goriv. Za doseganje tovrstnih zahtev je OMV izenačil razvoj svojih izdelkov z najvišjimi standardi, ki jih opredeljuje komisija listine Worldwide Fuel Charter, sestavljena iz predstavnikov proizvajalcev avtomobilov iz Evrope (ACEA), Združenih držav Amerike (AAM) in Japonske (JAMA) ter proizvajalcev motorjev (EMA).  Novo gorivo namreč izpolnjuje daleč najvišjo kakovostno oceno z izpolnjevanjem zahtev 5. kategorije listine Worldwide Fuel Charter. Izpolnjevanje najvišjih zahtev avtomobilske industrije izpostavlja tudi vodilno vlogo OMV pri raziskavah in razvoju tehnologij goriv.

Kakovost goriva igra vitalno vlogo pri zagotavljanju optimalnega funkcioniranja avtomobilskih motorjev

Boljše delovanje je sicer zgolj ena od prednosti, ki jih OMV MaxxMotion 100plus nudi vozniku in vozilu. Novo gorivo igra odločilno vlogo pri ohranjanju funkcionalnosti in učinkovitosti sodobnih vozil ter njihovih motorjev. Inovativni dodatki namreč preprečujejo formiranje korozije na delih avtomobilskega motorja in celotnem gorivnem sistemu. Obstoječe usedline so učinkovito odstranjene s sesalnih ventilov. Slednje podaljša življenjsko dobo in učinkovitost avtomobilskih motorjev, kar predstavlja ključno prednost za voznike.

Izpolnjevanje zahtev avtomobilske industrije

Vodilni proizvajalci v avtomobilski industriji izdajajo listino Worldwide Fuel Charter, ki opredeljuje pet kategorij kakovosti goriv, od katerih se vsaka nanaša na specifične komponente in vrednosti. Namen listine je promocija optimalne kakovosti in doseganje najvišjih zahtev specifikacij goriv izdelovalcev vozil in avtomobilskih motorjev. Kategorija 5 predstavlja najvišji kakovostni razred in služi kot referenčna kategorija.

»Veliko razvojnih prizadevanj je bilo potrebnih, da smo izpolnili navedene standarde«, dodaja Vanja Lombar in poudarja: »Vendar, na koncu nas zanimajo zgolj naši uporabniki in prednosti, ki jih lahko nov produkt ponudi. Zelo se veselimo in izrekam dobrodošlico vsem voznikom na naših bencinskih servisih OMV, da sami izkusijo kako OMV MaxxMotion 100plus zagotavlja najvišjo učinkovitost.«

FOTO: Si videl kdo in kaj vse te čaka v Ljubljani?

Od danes naprej točimo ceneje!

To so države, v katerih moraš obvezno voziti z zeleno karto!