Preveri, koliko je drvel rekorder policijske akcije merjenja hitrosti!

Včeraj so policisti v okviru maratona nadzora hitrosti izvajali nadzor na več kot 600 lokacijah, kjer so v 12-urnem nadzoru ugotovili kar 1.136 kršitev.

Na kraju so policisti s prekoračitvami seznanili 616 voznikov, v 520 pa jih bo v naslednjih dneh obvestilo prejelo po pošti. Večina prekoračitev se je zgodila v naseljih (542), sledijo jim avtoceste (521) in ceste izven naselij (73).

Policisti pa so prav tako obravnavali nekaj hujših prekoračitev hitrosti. Med drugim je v Kobaridu voznik v naselju vozil s hitrostjo 98 km/h. Na pomurski avtocesti, kjer je omejitev hitrosti 110 km/h, pa so policisti vozniku izmerili hitrost 189 km/h. Enako prekoračitev pa so policisti ugotovili tudi na delu gorenjske avtoceste, kjer je prav tako omejitev hitrosti 110 km/h.

Na območju Maribora, na Titovi cesti, kjer je omejitev hitrosti 50 km/h, pa so včeraj z videonadzornim sistemom Provida vozniku izmerili povprečno hitrost 129,83 km/h. Vozniku so odredili preizkus alkoholiziranosti in ugotovili, da je imel voznik 0,67 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so vozniku odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo do odločitve sodišča.

Vir: Policija.si

VIDEO: To lahko zgodi tudi tebi, če boš tako parkiral!

NEPRIMERNO: Kamere zasačile par, med seksom na slovenski avtocesti!

RAZKRIVAMO: To so največje neumnosti s slovenskih cest ujete na kamero!