BMW 6 Gran Turismo – več kot le novo ime!

Serija 6 Gran Turismo nadomešča serijo 5 Gran Turismo in prinaša ključne izboljšave videza, ki je predstavljal največjo slabost predhodnika.

Gran Turismo je zdaj dolg 5,091 m in nižji za 2,1 cm. S tem je dobil drugačno, ali bolje rečeno, lepšo prezenco na cesti. Poleg novih dimenzij je avtomobil opremljen z večjo masko hladilnika in žarometi v tehnologiji LED. Med druge oblikovne posebnosti sodijo še stekla brez okvirjev, večje odprtine za zajem zraka v odbijačih in prenovljeni zadnji žarometi s tridimenzionalnim dizajnom.

Potniška kabina je v večji meri prevzeta iz trenutne petice. Prtljažni prostor meri 610 litrov in se lahko, ob električno zložljivi klopi, razširi na 1.800 litrov. Poleg večjega prtljažnika ima serija 6 Gran Turismo 10,25-palčni zaslon večopravilne enote s podporo ukazovanja z gibi. Opcijsko je lahko novinec opremljen z delno avtonomno tehnologijo, projekcijskim zaslonom in električno nastavljivima zadnjima sedežema.


Ob uvedbi na trg v novembru bodo na voljo trije različni agregati. ”Osnovno” izbiro predstavlja različica 630i z dvolitrskim štirivaljnim agregatom s 190 kW (260 KM) moči in 400 Nm navora ter 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Za zahtevnejše kupce bo na voljo 640i s trilitrskim šestvaljnikom z 250 kW (340 KM) moči in 450 Nm navora, opcijsko je na voljo štirikolesni pogon xDrive. Dizelsko stran zastopa le 630d, ki ga poganja trilitrski šestvaljnik s 195 kW (266 KM) moči in 620 Nm navora, prav tako z možnostjo dodatka štirikolesnega pogona xDrive.

VIDEO: Ne boš verjel, kaj je storila, ko je ugotovila da to ni njegov avto!