Lotus Elise Cup 250 – cestno legalna formula!

Britanski proizvajalec kompaktnih dirkalnih in športnih vozil Lotus je predstavil prenovljenega člana serije Elise z oznako Cup 250.

Dvosed, ki je nekakšna vmesna stopnja med komaj legalnim cestnim vozilom ter dirkalnikom, je sedaj še lažji in agilnejši. Za to so poskrbeli z uporabo visokozmogljivih in ultralahkih materialov iz ogljikovih vlaken, titana ter aluminija. Optimizacija je kar precej obsežna in podrobna.

Mali dvosed na tehtnici “suhe” teže pokaže le 884 kg (14 kg manj od predhodnika), za doplačilo pa shujša še za dodatnih 24 kg.  Če pomislimo, da zmore skoraj 250 “konjev”, predstavlja tale ”formulca” kar neverjetno razmerje masa-moč. Elise Cup 250 s prenovo prinaša tudi novo oblikovno identiteto, ki smo jo spoznali že z izvedenkama Sport in Sprint.

Lotusa Poganja sredinsko nameščeni 1,8-litrski prisilno polnjeni agregat, ki razvije 246 konjskih moči. Dovolj, da vas do kilometrske stotice katapultira v le 4,3 sekundah in naprej vse do 248 km/h. Ves ta užitek pa je lahko vaš že za 65.000 evrov.

Kazen za parkiranje? Preveri, kako boš plačal zgolj polovičko!

POZOR: Od danes naprej je kajenje v avtomobilu lahko kaznivo!

PREDRZNO: Na kamero ujeli par, ki je seksal med vožnjo z motorjem!