Porschejev Zlati projekt

Porsche Classic je kar leto in pol delal na projektu in po dvajsetih letih proizvedel zadnji zračno hlajeni Porsche 911 Turbo.

Avtomobil, nastal v sklopu projekta Project Gold, so izdelali tako, da so popolnoma razstavili izvirni primerek 911 turbo tipa 993 ter začeli z obdelavo surove karoserije. Karoserijo so najprej zaščitili proti koroziji ter jo lakirali s postopkom, ki ga uporabljajo pri sodobnih serijskih vozilih. Avtomobil so nato v Porschejevi restavratorski delavnici sestavili in nastavili specialisti iz oddelka Porsche Classic. Strokovnjakom je bilo na voljo več kot 6.500 izvirnih delov, ki jih Porsche Classic nudi samo za vozila tipa 993.

Pod motornim pokrovom Porschejevega atraktivnega projekta se nahaja povsem nov 3,6-litrski prisilno polnjen šestvaljnik, ki proizvede 450 »konjev«, kar je približno toliko, kolikor jih je zmogla izvedenka 993 Turbo S. Za prenos moči štirikolesno gnanega dirkalnika bo skrbel ročni 6-stopenjski menjalnik.

Enkratni zlati 911 turbo bo premierno predstavljen 27. septembra 2018 na dogodku “Porsche Rennsport Reunion” v kraju Laguna Seca v Kaliforniji, 27. oktobra 2018 pa bo ta unikat, ki ga je mogoče voziti samo na zasebnih progah, na prodaj v okviru dražbe podjetja RM Sotheby’s v Porsche Experience Centru v Atlanti. Prihodek od prodaje bodo namenili nepridobitni Fundaciji Ferryja Porscheja, ustanovljeni letos, ob 70. obletnici športnih avtomobilov znamke Porsche

Potek projekta si lahko pogledate v priloženem videu:

Porsche Macan deležen lepotnih popravkov

Po 35 letih je Porsche postavil nov rekord ”Zelenega pekla”!

Porsche 911 Turbo S Exclusive Series – zadovoljevanje apetitov!