Predelava avtomobilov je lahko zadetek v polno ali popoln kiks, še posebej zaradi nekaterih podjetij, ki nimajo pravega občutka kje potegniti črto. Kljub ogromnem številu predelovalcev je med njimi nekaj takšnih, kot je nemški Brabus, katerim lahko zaupamo izdelavo vrhunske kreacije.

Namreč predstavljajo novega Brabus 800, ki sloni na prenovljenem Mercedes-AMG E63 S – že tako zmogljivo premijsko limuzino so predelali v pravo »autobahn« pošast. Stari pregovor pravi, da je hudič v podrobnostih Brabusa 800. V črnino ovito zver dopolnjujejo zunanje aerodinamične komponente iz izpostavljenega karbona in 21-palčna lahka platišča z rdečimi podrobnostmi. Enaka tematika se nadaljuje v notranjosti, oblečeni v kakovostno usnje in alkantaro, z dodatki elementov iz ogljikovih vlaken.




Bistvo Brabusa 800 pa se skriva pod motornim pokrovom. V osrčju rohni 4-litrski V8 podprt z dvema turbopolnilnikoma, ki po posegu proizvede 588 kW (800 KM) in vrtoglavih 1.000 Nm navora. Kljub masi skoraj dveh ton, se udobna nemška limuzina do stotice požene v treh sekundah in doseže elektronsko omejeno končno hitrost 300 km/h. Poleg izboljšave na področju zmogljivosti so poskrbeli za izboljšano vozno dinamiko, z vgradnjo Brabus Sport Unit sistema pri zračnem vzmetenju, kar omogoča znižanje podvoza za 10 ali 12 milimetrov.

Cena ob razkritju novega Brabusa 800 ni bila priložena, vendar bo le ta brez dvoma precej visoka. Model pred prenovo je bil ocenjen na preko 250 tisoč evrov. Brabusa 800 bo mogoče naročiti tako v limuzinski, kot karavanski obliki.