Znameniti italijanski karoseristi Touring Superleggera predstavljajo najnovejšo kreacijo, superšportnika Arese RH95, ki obeležuje 95. obletnico obstoja podjetja. Izdelali bodo le 18 primerkov, zasnovanih na dobro poznanem eksotičnem donatorskem avtomobilu s sredinsko nameščenim motorjem – brez kakršnegakoli dvoma gre za Ferrarija F8 Tributo, s precej povišano ceno.

Oblikovanje Areseja je nadaljevanje znamkine »streamline« dizajnerske filozofije, prvič predstavljene leta 2012 na prečudoviti Alfi Romeo Disco Volante in kasneje uporabljene tudi na Aeru 3, močno preoblikovanem Ferrariju F12. Arese RH95, poimenovan po domači lokaciji v Milanu in začetnicah ustanovitelja projekta, je prvi Touringov izdelek s sredinsko nameščenim motorjem. Celotno telo superšportnika je izdelano iz ogljikovih vlaken, sprednji konec nekoliko spominja na Aero 3, medtem ko je zadek z izbočenim zračnikom in gladko speljanim zaključkom popolnoma unikaten.

Pri Touring Superleggeri poudarjajo, da oblikovanje ne sledi trenutnim smernicam številnih športnih avtomobilov, ki se radi stilsko naslanjajo na Le Mans dirkalnike, temveč združuje eleganco in krivine italijanskih mojstrovin. Natančno oko lahko opazi rahlo povezavo z Alfo Romeo 33 Stradale.




Ker gre za edinstveno ročno delo, se lahko kupci brez meja poigrajo z izbiro barv in materialov. Prvi Arese je odet v Verde Pinto zeleno karoserijsko barvo s srebrnimi okraski in usnje v kombinaciji barve karamela ter žafrana v notranjosti. Drugi primerek bo klasično rdeč z belim nosom, tretji pa v znameniti Gulf shemi.

Zmogljivost Arese RH95 bo skladna z osnovo, Ferrarijem F8 Tributo. Poganja ga 4-litrski twin-turbo V8 s 710 KM in 770 Nm navora, kar se preko sedemstopenjskega dvosklopčnega menjalnika prenaša na zadnji kolesni par. Z mesta se bo do stotice pognal v treh sekundah in dosegel najvišjo hitrost 340 km/h. Vsak izmed 18 primerkov bo dodobra preizkušen, saj želijo kljub novi zunanjosti ohraniti odlično dinamiko donatorskega vozila. Za izdelavo posamičnega avtomobila bo Touring Superleggera potrebovala šest mesecev.