Lexus predstavlja svojega prvega priključnega hibrida pod okovjem nove, druge generacije modela NX.

Izvedenka z novo oznako 450h+ združuje 2,5-litrski štirivaljni bencinski motor, dva elektromotorja na vsaki osi in 18,1 kWh baterijo, za 63 kilometrov neslišne vožnje. Zmogljivost je odmerjena pri 306 KM, pospeški pa pri 6 sekundah. Lexus obljublja 20 odstotkov več dometa v primerjavi z najbližjo konkurenco in doseg najvišje hitrosti 136 km/h. Izboljšana je tudi poraba pod 3 litri in emisije ogljikovega dioksida pri 40 g/km. Verjetno ni potrebno dvakrat razlagati, kje so si sposodili pogonski sklop. Tako je, iz nekoliko manj premijske Toyote RAV4.

Če bi se radi izognili polnjenju baterije, potem ponujajo še drugo klasično hibridno različico 350h, prav tako z 2,5-litrskim bencinarjem, elektromotorjem in CVT menjalnikom. S sistemsko močjo 242 KM do stotice pospeši v 7,7 sekundah – 15 odstotkov hitreje od aktualne generacije in obenem 10 odstotkov čistejše. 350h je ponujen tako s sprednjim, kot štirikolesnim pogonom.




NX je od predhodnika spremenjen tudi na oblikovnem področju, je nekoliko daljši, malenkost širši in višji. Parkiranje bo nekoliko težje, udobje v kabini pa boljše. Sicer gre bolj za evolucijo kot revolucijo, čeprav je 95 odstotkov avtomobila novega, namreč Lexusove kupce je dodobra prepričalo oblikovanje starega NX. V notranjosti predstavlja najnovejšo hišno multimedijsko platformo, sestavljeno iz 9,8- ali 14-palčnega zaslona in digitalnih merilnikov. Obljubljajo 3,6-krat višjo operativno hitrost in enostavno povezovanje s pametnimi napravami.

Modernizacija je opazna tudi na področju varnosti, namenili so mu številne sodobne asistenčne sisteme, največ prahu dviguje »e-latch« elektronsko odpiranje in zapiranje vrat. Z uporabo senzorja mrtvega kota sistem preprečuje odpiranje vrat v primeru trka s kolesarjem ali ostalimi vozili.

Trenutno cen še niso uspeli razkrit, a kaj kmalu bo znano več podrobnosti o svežem konkurentu Audija Q5 in na novo posodobljenega BMW X3. Prodaja naj bi stekla še pred koncem letošnjega leta.