Ste ti morda omislili novega Land Rover Defender s šestvaljnim motorjem, preden so napovedali prihod divje različice s kompresorsko podprtim V8? Brez skrbi, Manhart je pripravil odrešitev za vse razočarane.

Predstavljajo paket nadgradnje za Defenederja 110 P400 AWD, katerega poganja 3-litrski šestvaljni vrstni motor s 400 KM in 550 Nm navora. Že standardno ni čisto običajen počasen avtomobil, a pri Manhartu menijo, da si zasluži večje številke. Z nadgradnjo programske opreme nadzorne enote motorja so iztisnili 512 KM in 710 Nm navora, kolikor zmore 5-litrki V8 v vrhu ponudbe.

Skladno s povečano zmogljivostjo bodo pri nemškem pridelovalcu po želi stranke namestili večje zavore, glasnejši izpušni sistem iz nerjavečega jekla in nov modul zračnega vzmetenja, ki zniža podvozje za 30 mm. Omisliti si je mogoče tudi ogromna 24-palčna kovana platišča ali malenkost manjša 22-palčna, »bolj primerna za uporabo na brezpotju«, vsaj po mnenju Manharta. V notranjosti najdemo še sveže oblazinjenje v usnju in alkantari ter opcijska športna Recaro sedeža.