Prvi bavarski električni SUV je šele dobro zapeljal na slovenske ceste, a že dobiva svež videz aktualnih bratov X3 in X4.

Trojica srednje velikih SUV-jev sedaj izgleda moderno in veliko bolj sveže. V novo modelno leto bo iX3 vstopil le kozmetično urejen, pod površjem ni prav nobenih sprememb. Pogleda vsekakor ne moremo odvrniti od kontroverznih ledvičk. Maska raste, žarometa pa se manjšata in sta tudi tukaj bolj ozka, tako se oblikovno lažje zlije z ostalimi električarji v družini i. Med vidnejšimi novostmi sta še zadnji svetili, ostala področja, kot so odbijači, so preoblikovana vendar manj očitno.




BMW iX3 še vedno poganja električen pogonski sklop sestavljen iz baterije z uporabno kapaciteto 74 kWh in elektromotorja z 210 kW (286 KM), ki žene zadnji kolesni par. Najvišja moč polnjenja znaša 150 kW, avtonomija  zadošča za 460 kilometrov. Vsi modeli bodo sedaj standardno v M Sport specifikaciji, kar prinaša več športnega videza in navsezadnje dinamike.

V notranjosti estetska osvežitev prinaša povečan 12,3-palčni informacijski zaslon, nova gumbe, preurejeno sredinsko konzolo in novo prestavno ročico. Prihod prerojenega iX3 je načrtovan v jesenskih mesecih, kajti proizvodnja naj bi stekla že septembra.