Prvega Rivianovega R1T električnega poltovornjaka smo spoznali že konec leta 2018, takrat je s svojim modernim videzom in zmogljivim pogonskim sklopom pritegnil veliko pozornosti. Sedaj se mlademu podjetju obeta vse več dobrega, saj so izdelali prvega serijskega R1T, ki je zapeljal iz proizvodnje linije v kraju Normal v Illinoisu. S to potezo so po desni prehiteli tako Teslo kot Forda.

Odlično novico je preko Twitterja, kako pa drugače, potrdil vodja znamke RJ Scaringe: »Po večmesečni izdelavi pred-serijskih modelov je danes zjutraj iz proizvodne linije v Normalu zapeljal prvi serijski primerek. Za dogodek je zaslužen trud celotne ekipe. Komaj čakam, da jih predamo v roke naših strank.«




Zaenkrat še ne razkrivajo podrobnih specifikacij prvih »launch edition« R1T poltovornjakov, prav tako ostaja neznanka začetek proizvodnje sorodnega sedemsedežnega R1S SUV-ja. Znan pa je uradno izmerjen domet obeh modelov, pri R1T s povečano baterijo znaša 505 kilometrov, medtem ko enako opremljeni R1S z enim polnjenjem prevozi 508 kilometrov. Leta 2018 je Rivian napovedal tri velikosti baterije – začetno s 105 kWh (370 km dometa), srednjo 135 kWh (482 km dometa) in največjo 180 kWh s preko 600 kilometri dometa.