Ameriška policija, vsaj v zvezdni državi Michigan, bo kmalu nepridiprave preganjala z električni Fordi Mustang Mach-E, saj je kot pri električar prestal visoke zahteve za opravljanje nalog.

Neslišno vozilo bo precej pripomoglo pri raznih skrivnih misijah, bolj sproščujoča in manj stresna je vožnja, a problem ostaja pri dometu. S tem razlogom bodo še vedno ohranili številna policijska vozila s klasičnimi motorji.

Nekatere policijske postaje v ZDA so že pred časom preizkusile električno energijo, najbolj odmevno v Los Angelesu, s floto BMW-jev i3, med drugim je takšno zadolžitev prejelo nekaj Nissanov Leaf. Tokrat so izbrali precej bolj domačega kandidata, ki naj bi delo opravil z odliko, obenem pa njegove sposobnosti kažejo na trdoživost, katere se bodo razveselili tudi ostali bodoči lastniki.

Gre za pomemben program v krogih preganjalcev zakona, saj je Michiganski oddelek eden izmed dveh, ki takšne teste izvaja na letni ravni in javno objavi rezultate, kar pri odločitvah progama vsem ostalim. Sam test vključuje ponavljajoče zahtevno zaviranje, pospeševanje, doseg najvišje hitrosti, simulacije pregonov in nujnih situacij. Ker povpraševanje po električnih policijskih vozilih v globalnem merilu raste, so takšni rezultati spodbudni za prodajo policijsko obarvanih Mustangov Mach-E.

Ford sicer ni razkril katera različica električnega Mustanga je bila uporabljena na preizkusih, vendar trenutno najbolj zmogljiv je Mach-E GT Performance, ki premore 486 KM, 860 Nm navora in 500 kilometrov dometa.