Korejski gigant bo na letošnji avtomobilski salon v Los Angelesu pripeljal poseben nov konceptni SUV, s katerim bodo začrtali smernice novega Ioniq 7. Koncept imenovan SEVEN bo prikazal prve oblikovne podrobnosti tretjega električnega modela Ioniq 7, ki bo z letnico 2024 sledil drugemu modelu Ioniq 6, načrtovanem že za prihodnje leto.

Zbirka dražilni fotografij razkriva številne stilske elemente, ki jih je Hyundaijev oblikovalski oddelek pripravil za koncept, posledično se bo veliko tega preneslo na serijski avtomobil, kot smo že videli pri Ioniq 5. Kanček sprednjega dela odkriva žaromet in vzdolžen dnevni svetilni element z značilni Ioniq parametrično pikslasto strukturo, medtem ko je pokončen glavni svetilni element nameščen nižje v odbijaču. Vse skupaj deluje precej škatlasto in odrezavo, kot smo navajeni pri Ioniq 5.

Nekaj vpogleda so nam namenili tudi v notranjost, ki je precej bolj konceptno naravnana, s salonsko postavitvijo sedežev in klopi, osvetljenimi površinami in uporabo kakovostnih materialov, kot je recimo les, s čimer namigujejo tudi na bolj premijske načrte. Končna serijska notranjost bi znala biti popolnoma drugačna, v igri je celo praktična sedemsedežna razporeditev.

Tehnični podatki ostajajo zaenkrat skrivnost, a brez dvoma gre pričakovati uporabo domače električne platforme E-GMP, katero si bodo delili vsi novodobni Ioniq modeli. Koncept SEVEN bo luč sveta v celoti ugledal 17. novembra.