Ponovno bomo nevoščljivi do Američanov, saj se na tamkajšnja tla vrača legendarna Honda Integra, oziroma tam poznana pod znamko Acura. Sedaj gre sicer samo za prototipno obliko prihajajočega obujenega modela, a ne gre pričakovati bistvenih sprememb na poti do serijske različice, načrtovane že za prihodnje leto.

Za znamenito ime bodo morali kupci v severni Ameriki odšteti približno 30 tisoč dolarjev (26 tisoč evrov), za ta denar pa bodo prejeli privlačen avtomobil s petvratno kupejevsko obliko. Pod površjem gre pričakovati klasičen šeststopenjski ročni menjalnik in visoko zmogljiv 1,5-litrski turbinsko podprt VTEC bencinski motor. S tem bi nova Integra postala prva svoje vrste s tovarniško nameščenim turbopolnilnikom.




Predstavitveni prototip navdušuje s prevleko v čudoviti Indy rumeni perla barvi, sposojeni pri superšportniku NSX, obenem pa se poklanja rumenim Type R modelom iz zgodnjih dvatisočih. Prerojeno Integro so med drugim opremili še s športnimi 19-palčnimi platišči in Brembo zavornim sistemom. Veliko več podatkov o novi Integri bo znanih v prihajajočih mesecih, vemo pa že, da jo bodo kot prvo izdelovali v Ameriki.01