Nissan je danes razkril svojo novo vznemirljivo študijo Nissan Ariya Single Seater Concept – projekt, v okviru katerega je, z raziskavami in razvojem visokih zmogljivosti, prikazano kako je povsem električen pogonski sklop serijskega modela Nissan Ariya lahko uporabljen v enosedežnem dirkalniku.

Študijo sta na prireditvi »Nissan Futures« predstavila Alfonso Albaisa, podpredsednik Nissana za oblikovanje, in Juan Manuel Hoyos, generalni direktor v Nissanovem marketingu odgovoren za znamko in sodelovanje.

»Z veseljem vam na naši prireditvi Nissan Futures predstavljamo študijo Nissan Ariya Single Seater Concept,« je dejal Hoyos. »Pri Nissanu si drznemo narediti tudi tisto, česar si drugi ne. S to študijo želimo prikazati potencial visokih zmogljivosti pogonskega sklopa modela Ariya v obliki dirkalnika iz sveta avtomobilskega športa, ki ne le nakazuje videz serijskega avtomobila, od katerega črpa navdih, ampak tudi prikazuje nov in učinkovit dizjan zmogljivih električnih vozil. Ta projekt bo preskusni laboratorij za prihodnji tehnološki razvoj in bo lahko prenesel vznemirljivost s ceste na dirkalne steze, hkrati pa prikazal strokovno znanje Nissana s prenosom znanja in tehnologije z dirkališč na navadne ceste.«

 Študija Ariya Single Seater Concept pomeni raziskovanje, kakšna je lahko prihodnja oblika elektrificiranega zmogljivega avtomobila znamke Nissan.