Prihajajoči zastavonoša CX-60 ne bo Mazdin prvi priključni avtomobil, saj so načrte elektrifikacije že otvorili s popolnoma električnim MX-30, bo pa veliki SUV prvi priključni hibrid. Razvoj je že dalj časa v  polnem razmahu, saj je premiera CX-60 predvidena že za 8. marca letos.

Po Mazdinih podatkih bomo pod pokrovom novinca našli poznan 2,5-litrski štirivaljni bencinski motor, povezan z enim elektromotorjem, za skupno zmogljivost preko 300 konjskih moči. Ti dve skromni informaciji sta praktično edini do sedaj podani, vemo še, da se bo CX-60 na fronti velikih modelov (Large Product Group) pridružil še en član z oznako CX-80.




Slednji bo prejel še tretjo vrsto sedežev, kar ga bo uvrstilo v enak segment z Volvom XC90, Škodo Kodiaq, Seatom Tarraco, Kio Sorento in podobnimi. V igri novih modelov sta še dva velikana, CX-70 in CX-90, vendar sta ti oznaki namenjeni tujim trgom, predvsem kitajskim in severnoameriškim. Na dodatne podrobnosti bomo morali še nekoliko počakati, do takrat pa si lahko ogledujemo fotografijo sprednjega desnega žarometa.