Fiat je svetu predstavil električnega mestnega malčka 500 La Prima by Bocelli, posebno izdajo z izboljšano glasbeno izkušnjo. Zanjo so zaslužni avdio specialisti JBL, z vgradnjo novega 320-vatnega ozvočenja in svetovno priznani italijanski tenorist Andrea Bocelli.

Glasbeni posebnež je zasnovan na električnem 500 z najboljšo opremo La Prima, poganjata ga spredaj nameščen elektromotor s 87 kW (118 KM) in 42 kWh baterijski sklop. Trenutno najbolj zmogljiv Fiat 500e, potrebuje za doseg stotice skromnih 9 sekund in preneha pospeševati pri 150 km/h. Z enim polnjenjem lahko šarmanten mestni avtomobil prevozi do 320 kilometrov, zaradi hitrega polnjenja z močjo 80 kilovatov, pa lahko do 80 odstotkov kapacitete povrnemo v samo 35 minutah.

Čeprav gre v prvi vrsti za posebno serijo, je 500 La Prima by Bocelli na voljo s šestimi karoserijskimi barvami, kot standarden model, prav tako ni okrašen z unikatnimi dodatki. Zunanjost dodatno popestrijo La Prima emblemi, LED osvetlitev in 17-palčna platišča z diamantnim rezom. Za več doživetja, še posebej v prihajajočih toplih mesecih, lahko kupci izberejo kabrioleta z zložljivo platneno streho.

Tako kot pri zunanjosti, oblikovalci tudi notranjosti niso namenili posebne pozornosti. Plavajoča armaturna plošča je odeta v vezeno tkanino, sredino dominira 10,25-palčni informacijski zaslon na dotik, pred voznikom pa se nahajajo digitalni merilniki. Sedeži 500 La Prima so oblečeni v svetlo bež eko-usnje z všitimi Fiat grafikami, a glavna posebnost Bocellijeve izdaje je novo JBL stereo ozvočenje. Avdio sistem z največjo izhodno močjo 320 W, je opremljen s tehnologijo Virtue Venues, kar je pred predstavitvijo dodobra preizkusil Andrea Bocelli.

Fiat 500 La Prima by Bocelli bo mogoče naročiti že to pomlad, kmalu bodo Italijani razkrili cene. Pričakujemo nekaj povišice v primerjavi s trenutnim modelom v vrhu ponudbe, za katerega je potrebno odšteti dobrih 34 tisoč evrov.