Zgodilo se je, po skoraj treh letih nagovarjanj Toyote, da izdela najnovejšo generacijo Supre z ročnim menjalnikom, japonski proizvajalec njen potrjuje prihod na evropski trg v zelo kratkem času. Težko pričakovan šeststopenjski ročni menjalnik bo povezan z odličnim 3-litrskim šestvaljnikom.

Sliši se kot sila enostavno opravilo, izbereš ročni menjalnik in z njim nadomestiš mesto samodejnega, vendar so pri Toyoti stopili korak dlje od preproste vgradnje menjalnika, ki jim je na voljo. Inženirji so natančno priredili novo enoto, za usklajeno delovanje s šestvaljnim vrstnim motorjem. Sklopka je bila preoblikovana z večjim premerom in močnejšo vzmetjo, za lažje kljubovanje 500 Nm navora, medtem ko so ustrezno modificirali ohišje ter pogonsko os.

Odstranitev številnih nepotrebnih komponent, pridobitev novega ozvočenja in svežih 19-palčnih platišč pomeni, da je Supra z ročnim menjalnikom v primerjavi s samodejnim, shujšala za 38.3 kilogramov. Posebno pozornost so namenili tudi notranjosti, saj so moral v celoti preurediti neprimerno sredinsko konzolo, da je dovolj manevrirnega prostora med ročico in gumb klimatske naprave.

Nov ročni menjalnik je del zbirke inteligentnih (iMT) menjalnikov, katerega športna naravnanost pomaga z ravno pravšnjim uravnavanjem navora za čim bolj gladko pretikanje med prestavami. Med ostalimi pridobitvami pod površjem ročne Supre, so spremenjena kalibracija vzmetenja, prilagojeno delovanje voznega načina Track, za lažje drsenje čez zavoje in dodatne funkcija Hairpin+.

Ročni menjalnik bo pri Supri na voljo izključno v sodelovanju z večjim 3-litrskim motorjem z 250 kW (340 KM), 2-litrska štirivaljna enota ostaja zvesta osemstopenjskem samodejnem menjalniku. Na koliko bodo ocenili novo poželjivo Supro še ni znano, za avtomatika je potrebno pri nas trenutno odšteti najmanj 68.600 evrov.