Cupra z elektrificiranjem svoje ponudbe vozil nadaljuje s širitvijo na nova področja delovanja. Znamka uvaja nov način polnjenja modela Born, njihovega nekonvencionalnega, popolnoma električnega atraktivnega vozila.

S funkcijo Plug & Charge se bo udobje polnjenja izboljšalo. Zagotavlja udobnejši in enostavnejši način polnjenja modela Cupra Born, ki ga podpirajo ponudniki, kot sta IONITY in Aral/bp, drugi pa se tudi želijo pridružiti tej platformi.

Avtomobil se na polnilni postaji preprosto identificira z uporabo šifriranega standarda in se avtomatsko začne polniti. Uporabniku za polnjenje ni več treba uporabiti mobilnega telefona ali kartice RFID. Funkcija bo na voljo od sredine leta.

“Pri znamki Cupra bomo zagotovili, da bo polnjenje modela Born tako preprosto in intuitivno kot vožnja s tem električnim športnim avtomobilom,” je dejal Carlos Galindo, globalni vodja za produktni marketing pri znamki Cupra. “Plug & Charge je primer enostavnega pristopa k polnjenju, ki je bolj v duhu današnjega sveta.”

Hkrati tudi koncern Volkswagen nenehno širi svojo evropsko mrežo polnilnic; vozniki vozil Cupra Born lahko zdaj uporabljajo več kot 310.000 javnih polnilnih točk. Še več: vanje je vključenih tudi 10.000 hitrih polnilnic (z močjo polnjenja nad 100 kW) na več kot 3.000 lokacijah.