Marčevskem napovedniku povsem novega Hondinega SUV-ja, sledi še uradno razkritje novega imena: ZR-V. Čisto svež križanec se bo v družini pridružil modelom HR-V, CR-V in e:Ny1 ter z vstopom v segment C, postal konkurenca Toyoti RAV4, Nissanu Qashqai in Hyundaiju Tucson.

Prvič so pri japonski znamki govorile o novem hibridnem modelu potrdili ob razkritju e:Ny1 prototipa, ki bo vzporedno na voljo s povsem električnim pogonom. Kot že rečeno, bo ZR-V hibrid, saj so mnenja, da ima kljub večanju popularnosti električnih vozil, hibridna tehnologija še vedno dobro zasidrano mesto med kupci in pri skupnem zmanjšanju emisij.

Seveda ne bo šlo za klasičnega hibrida, temveč bo za premikanje skrbel inovativen sistem e:HEV, ki v večji meri motor z notranjim izgorevanjem izkorišča za proizvajanje energije in zalaganje elektromotorjev, sprednji kolesi žene praktično le ob agresivnem pospeševanju. Ni še znano, kakšen sklop bo prejel ZR-V, saj novi Civic e:HEV uporablja 2-litrsko štirivaljno enoto s 135 kW (184 KM) in 315 Nm navora, manjša Jazz ter HR-V pa poganja 1,5-litrska enota s 96 kW (131 KM) in 253 Nm navora.

Notranjost bo sledila trenutnim Hondinim smernicam, s prijetnim počiščenim ambientom in dvema osrednjima zaslonoma – 10,2-palčni digitalni merilniki in 9-palčni informacijski zaslon. Za prijetno zvočno izkušnjo bo pri višje situiranih paketih opreme skrbelo ozvočenje znamke Bose.

Honda je v sporočilu za javnost zapisala: »ZR-V, kateremu bodo sledili še drugi elektrificirani SUV-ji, označuje pomembno evolucijo v Hondini ponudbi, saj se znamka še bolj osredotoča na ta bliskovito rastoči segment. ZR-V bo poleg Hondinih obstoječih modelov HR-V in CR-V ter povsem novega modela e:NY1 predstavljalo zanimivo možnost za kupce, ki iščejo športno, dinamično in popolnoma hibridno vozilo.« Nadaljnje podrobnosti bomo verjetno prejemali obročno, preden novinec v celoti odvrže pregrinjala. Zaradi velikostne umestitve lahko pričakujemo začetno ceno v območju 35 tisočakov.